Terrortiltalt har igen haft mobiltelefon i fængslet

Justitsminister Søren Pind (V) får tirsdag en redegørelse om forløbet i mobilsagen.

Først var der en. Så fandt man syv. Og nu har man igen fundet en mobiltelefon i cellen hos en af de tiltalte i terrorsagen. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Først fandt man én mobiltelefon, så fandt man syv.

Og nu har en af de tiltalte i forbindelse med terrorangrebene i København igen haft adgang til en mobiltelefon i fængslet.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har man fundet mindst en telefon hos en af de terrortiltalte efter det opsigtsvækkende samråd i Folketingets retsudvalg den 28. januar 2016.

Her fortalte justitsminister Søren Pind (V), at man havde fundet syv mobiltelefoner, som de fængslede i terrorsagen havde haft adgang til.

Dengang lød det sådan fra justitsminister Søren Pind:

- Jeg synes, at det her er en møgsag. Det skal jeg ikke lægge skjul på. Det må ikke ske, og det må ikke gentage sig.

Én af mobiltelefonerne blev dengang fundet, fordi DR Nyheder kunne afsløre, at en sigtet i sagen med nære relationer til gerningsmanden Omar El-Hussein var aktiv på nettet.

I dag siger justitsministeren om det nye tilfælde:

- Jeg tænker, at vi åbenlyst har et problem. Det har vi haft i fængslerne i mange år, og det er vi nødt til at gøre noget ved, siger Søren Pind.

Alle de terrortiltalte har forbud mod at have mobiltelefoner eller adgang til nettet og deres besøg og breve i fængslet bliver skarpt kontrolleret.

Tirsdag lander en redegørelse af hele forløbet fra Kriminalforsorgen og Rigsadvokaten på Søren Pinds bord.

- Jeg har bedt om at få en meget klar redegørelse for, hvad der er sket. Når jeg får redegørelsen, agter jeg at agere. Problemet med mobiltelefoner har stået på i mange år, og hvert år finder man mellem 1500 og 2000 mobiltelefoner i fængslerne. Jeg kommer til at sætte en meget klar stopper for det - i det omfang , det kan lade sig gøre, siger Søren Pind.

Søren Pind, du har stået den 7.januar og sagt, at det var alvorligt med en mobiltelefon i terrorsagen i fængslet. Den 28.januar skærpede du retorikken efter fundet af de syv telefoner og sagde, at det var meget alvorligt. Er der nogen, der ser dumme ud lige nu?

- I den mellemliggende periode har vi prøvet at skærpe praksis, vi er ved at uddanne hunde og der er et lovforslag på vej om kropsscannere. Men jeg kan ikke løse et årelangt problem på tre uger. Jeg er nødt til at have nogle instrumenter og nogle værktøjer, som kan gøre noget grundlæggende ved problemet. Det er der ikke nogen, der har gjort før. Det kommer jeg til at gøre, siger Søren Pind.

Først fandt man én mobiltelefon, så fandt man syv.Nu har en af de tiltalte igen haft adgang til en mobiltelefon i fængslet.

Opslået af DR Nyheder på 29. februar 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube