Tema Sygeplejerske-sagen

Tiltalt sygeplejerske var selv første person på stedet ved dødsfald

For første gang hører offentligheden den 31-årige tiltalte sygeplejerske oplevelse af de mistænkelige dødsfald på sygehus.

Det er første gang, at offentligheden hører den tiltalte fortælle detaljer om omstændighederne omkring dødsfaldene. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Det var den drabstiltalte sygeplejerske selv, der var første person på stedet, da en 72-årig mand blev fundet livløs på Nykøbing Falster Sygehus tilbage i marts sidste år.

Det fortalte den 31-årig sygeplejerske her til formiddag i retten i Nykøbing Falster, hvor hun er tiltalt for at have dræbt tre ældre patienter.

– Jeg kan huske, at jeg ikke kan vække ham, og jeg kan ikke finde en puls. Man tænker, at man kan kende en død på lang afstand, men det er ikke så ligetil. Så inden, jeg kalder hjertestop, tjekker jeg, om jeg kan finde puls og så videre, fortæller den 31-årige i retten.

Sygeplejerske-sagen

En 31-årig kvindelig sygeplejerske er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster. Kvinden nægter sig skyldig. Sagen starter ved Retten i Nykøbing Falster d. 11. marts.

Gå til tema

Hun fortalte, at alt forløb, som det skulle, da hun havde opdaget den livløse mand.

- Det er mig, der kalder hjertestop, og det går, som det skal, når man er i den situation. Der kommer personale og hjælper fra en anden afdeling. Jeg kan huske, at han var en socialt udsat patient, ekstremt undervægtig. Og jeg har efterfølgende læst i journalen, at han var en syg mand, sagde den tiltalte.

Direkte adspurgt, om det var den 31-årige selv, der havde givet den afdøde 72-årige den overdosis, der kostede ham livet, lød svaret.

– Nej, det var det ikke.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube