VIDEO Delte meninger om regeringens affaldsstrategi

Regeringen ønsker, at vi bliver bedre til af sortere affald, men det skaber spredte meninger i Holstebro.

Inden for få uger vil regeringen fremlægge en ressourcestrategi, som indebærer flere skraldespande, mere omhyggelighed i sorteringen af skrald, samt flere ture til affaldscentret.

Derfor har DR Nyheder været på gaden i Holstebro for at høre, hvad holdningen er til miljøminister Ida Aukens ønske om, at vi skal blive bedre til at sortere affald.

- Jeg synes, at det skal være op til folk selv at bestemme, om de vil det (sortere affald mere omhyggeligt, red.) eller ej, siger Louise van Putten.

- Desuden synes jeg, at de bestemmer nok i forvejen over os, og der skal da være lidt frihed tilbage, siger hun.

Grænsen går ved kartoffelskræl

- Jeg synes da, at det er en god idé. Helt sikket. Hvis det er godt for miljøet, så hvorfor skulle vi ikke gøre det? Det er jo en fælles sag, siger Hanne Kjærgaard Grønn, og hun for opbakning fra Peter Møller Andersen.

- Det er da generelt taget en god idé, men der er selvfølgelig en grænse, siger han.

- Hvad er det for en grænse?

- Grænsen har vi nok ikke nået endnu, men hvis vi skal til at sortere kartoffelskræl og æbleskræl for sig, så er grænsen nok skredet meget over, siger han.

Se hvad de fire holstebroere Louise van Putten, Hanne Kjærgaard Grønn, Jonas Brammer Frederiksen og Peter Møller Andersen synes om, at vi skal blive bedre til at sortere affald, i videoen i toppen af artiklen.