VIDEO Pia K. hos Krasnik: Piger skal ikke bære tørklæder i folkeskolen

Se hvordan værdiordfører for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, forklarer forskellen på at bære muslimske tørklæde vs. den jødiske kalot i Deadline.

piak_kort_drdkjaja

Mandag aften var Pia Kjærsgaard i Deadline på DR2, hvor Martin Krasnik interviewede hende om hendes holdninger til de to religiøse beklædningsgenstande, den jødiske kalot og det muslimske tørklæde.

Det blev et intenst interview, hvor Martin Krasnik flere gange forsøgte at få svar på, hvad Kjærsgaard mener, forskellen er på kalotten og tørklædet.

- Min opfattelse er, at det ikke er det samme. Hvis man bærer tørklæde udstråler man, at man ikke er en del af det danske samfund.

- Jeg føler mig enormt provokeret af, at kvinder går med tørklæde, sagde Pia Kjærsgaard, der også sagde, at hun ikke mener, at piger i de danske folkeskoler bør bære tørklæde.

- Hvis man indfører en lov om, at man i offentlige institutioner ikke har tørklæde på, så er der ikke nogen, der har tørklæde på.

- Muslimske kvinder kan bare tage tørklædet af

Interviewet kommer, efter der i weekenden i København var et optog for jøders ret til at bære kalot offentligt uden at blive chikaneret.

Det har efterfølgende skabt debat om hvorvidt de, der er vrede over chikane mod jøderne er lige så forargede over reaktioner mod muslimer med tørklæder.

De sidste dages omdiskuterede eksempel er Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard. Hun har sagt:

"Kvinderne med tørklædet kunne jo også afveje situationen og tænke, at hvis de bliver ved med at møde de reaktioner på gaden, så kunne de bare tage tørklædet af."

Men om jøderne har hun sagt:

"Det kan være særdeles farligt at bære den traditionelle jødiske Kippah (...) På grund af risikoen for voldelige overgreb (...) Jeg synes, at det er sørgeligt for Europa og sørgerligt for Danmark."

Se et klip fra 'Deadline' øverst i artiklen. Herunder kan du se hele interviewet med Martin Krasnik og Pia Kjærsgaard.

piak_lang_drdkjaja