Tema Prins Henrik

- Min kone har ikke givet mig den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle, siger prins Henrik.

Prins Henrik holder fast i, at han ikke vil begraves ved siden af sin kone, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Det siger han i et interview med ugebladet Se og Hør og Billed-Bladet.

Her bliver han spurgt om, hvad han siger til kritikken om, at han gør dronningen "til grin og til nar" med sin beslutning.

– Det er hende, der gør mig til narren. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde, siger den 83-årige prins i sit første interview, efter at kongehuset i sidste uge meddelte, at han alligevel ikke vil begraves i domkirken, som ellers er traditionen for landets kongelige.

Her sagde kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, i et interview med avisen BT, at beslutningen skyldes prinsens utilfredshed med sin rolle i det danske monarki. En utilfredshed, som ifølge kommunikationschefen er begyndt at fylde mere i de seneste år.

Min kone har ikke givet mig den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle.

prins henrik

- For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket, lød det fra Lene Balleby.

Den utilfredshed kommer prinsen også selv ind på i interviewet med Se og Hør.

- Min kone har ikke givet mig den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle, siger han.

– Min kone har besluttet, at hun gerne vil være dronning, og det er jeg meget glad for. Men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige, siger prinsen til ugebladet.

Det var ellers planen, at prins Henrik skulle begraves sammen med sin kone under et glassarkofag, som billedhugger Bjørn Nørgaard har lavet. Men den plan er nu blevet droppet, og det er endnu uvist, hvor i Danmark han i stedet skal begraves.

- De nærmere omstændigheder er endnu ikke på plads, lød det i sidste uge i en pressemeddelelse.

Prins Henrik understreger i interviewet med ugebladet, at parret stadigvæk elsker hinanden og skal holde ferie sammen i Frankrig de næste 14 dage.

Kongehuset har ingen kommentarer til interviewet, oplyser kommunikationschef Lene Balleby til DR Nyheder.