VIDEO Voldsomt hvepseår: Sådan fjerner du et hvepsebo

Der er lige nu sæson for hvepse,og der er mange af de små bæster i år.

hvepse_fjerner_drdkjaja

De fleste kender scenariet. Man sidder og hygger til en grillaften med nogle gode venner, og så pludselig er den der. Hvepsen.

Som en lille ødelægger af den gode stemning flyver den rundt og plager alle omkring bordet.

Og faktisk har sommeren i år været specielt slem, hvad angår de små belastende insekter.

- Jeg har arbejdet fra syv morgen til 22. Også lørdag og søndag i de sidste fire-fem uger. Jeg har aldrig haft så travlt før, siger Finn Rosenkilde Rasmussen fra hvepseeksperten.dk.

Mild vinter giver mange hvepse

Der er flere grunde til, at vi i år plages ekstra meget af hvepse, fortæller Finn Rosenkilde Rasmussen.

- Den vigtigste faktor er den milde vinter. Her har hvepsene i år haft den optimale temperatur. Det har hverken været for koldt eller for varmt.

Han fortæller ligeledes, at årets forårsmåneder også har været gunstige for hvepsene med perfekte temperaturer.

Lokalt vejr har også stor indflydelse på, hvordan hvepsene klarer sig. Derfor oplever nogle danskere lige nu stort set ingen hvepse, mens andre bogstaveligt talt er ved at blive stukket både gule og blå.

Fjern boet inden det bliver for stort

Et hvepsebo starter i forårsmånederne, hvor dronningen bygger første del, og inden hvepseboet er blevet for stort, kan man godt få bugt med det.

- Hvis det hænger totalt frit, og man ikke er bange for at blive stukket, så kan man godt selv fjerne det, siger Finn Rosenkilde Rasmussen.

Er hvepseboet derimod blevet stort - eller sidder godt gemt, anbefaler Finn Rosenkilde Rasmussen, at man tilkalder en fagmand.

- Hvis det er skjult i en bygningskonstruktion, anbefaler jeg, at man tilkalder en professionel, for det er ikke helt nemt at bekæmpe, fortæller han.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan du selv kan fjerne i hvepsebo. I videoen herunder kan du høre Finn Rosenkilde Rasmussen fortælle, hvad et hvepsebo består af.

hvepse_boet_drdkjaja