Kokken Joel Bird laver australsk mad på tv

Den australske kok Joel Bird laver australsk mad i anledning af prinsessens dåb. Se opskrifterne her

Kokken Joel Bird laver australsk mad på tv (© DR)

Den australske kok Joel Bird laver australsk mad i anledning af prinsessens dåb. Se opskrifterne her:

Regnskovs-krydrede krokodille-wontons med Lemon Myrtle og Native Pepper Berry creme fraiche.

Indbagte og dybstegte krokodille-pakker. Lemon Myrtle er regnskovstræ fra Queensland, hvis blade har en karakteristisk smag og duft af citron.

Krokodillen har helt hvidt kød, der i tekstur minder om en blanding mellem kylling og fisk. Den fås af og til på frost i Danmark, men hvis du er heldig, kan din fiskehandler eller slagter bestille den hjem i løbet af en uges tid. Krokodillen er absolut bedst, når den ikke har været frosset.

5 pers.

" ½ dl fløde
" 200 g krokodille-kød
" Rainforest Spice / Regnskovskrydderi (En syrlig krydderiblanding, som kan købes i Australien eller over internettet. Kan erstattes af en anden krydderiblanding med en syrlig smag)
" En pakke wonton-pandekager (små pandekager af ris- og hvedemel. Kan købes i asiatiske butikker)
" 80 g creme fraiche
" 2 æggehvider + 1 æg til at "lukke" pakkerne med.
" Et halvt bundt frisk estragon
" 1 tsk Native Pepper Berries (australske bær, som får en peber-agtig smag, når de tørres. Kan erstattes med almindelig peber eller rosenpeber.)
" Lemon Myrtle (kan erstattes med citronmelisse)
" Olie til stegning
" 1 citron

Lav først krokodillefarsen: Mix krokodille, krydderier og estragon, 2 æggehvider og fløden i en foodprocessor indtil blandingen er jævn.

Læg en klat farsen på pandekagen, pensl kanterne med æg og knib pakken sammen.

Dybsteg pakkerne i varm olie, til de er lysebrune.

Hak citronmelissen og bland den med peber og cremefraiche. Slut af med at presse citronsaft i. Smag til.

BBQ krokodille og rejer med regnskovskrydderi og ananas-, mynte- og lemon myrtle-salsa

Krokodillen har helt hvidt kød, der i tekstur minder om en blanding mellem kylling og fisk. Den fås af og til på frost i Danmark, men hvis du er heldig, kan din fiskehandler eller slagter bestille den hjem i løbet af en uges tid. Krokodillen er absolut bedst, når den ikke har været frosset.

4 pers

" 4 x 180 g krokodille-fileter
" 12 store rejer/ kinarejer (kogte og pillede)
" Rainforest rub (australsk grill-krydderi, erstat evt med din egen grønne krydderiblanding samt citron og macadamia-nødder)
" Lemon Myrtle (regnskovstræ. Kan erstattes med citronmelisse)
" 100 g ananas i små tern
" 40 g mynteblade (hakkede)
" 1 rødløg
" Olivenolie

Bland ananas, rødløg og mynteblade. Pynt med lemon myrtle og olivenolie.

Smør krokodillen og rejerne ind i krydderiblandingen. Grill dem 2-3 minutter på hver side eller indtil de ser færdige ud.

Anret retten på tallerkener ved at lægge rejerne oven på krokodillen og arranger salsaen øverst.

Kænguru marineret i wattle-frø med grillede portobellosvampe, asparges og australsk pebersauce

Alpine Pepper Jus er en meget mild pebersauce fra Australien. Wattle-frø har en karakteristisk smag, der minder om en blanding af chokolade, nødder og kaffe.

4 pers

" 4 x 160 g kængurufileter
" 20 g stødte wattle-frø (erstat evt med en blanding af frysetørret kaffe, kakaopulver og nødder hakket helt fint)
" ½ dl olivenolie
" 2 dl Alpine Pepper Jus (eller en anden mild pebersauce)
" 8 portobellosvampe
" Et bundt asparges

Dagen før blendes wattle-frø med olie. Blend i mindst 2-3 minutter. Læg kængurufilterne i en skål, hæld olieblandingen over og lad det marinere 24-36 timer i køleskabet.

Tag kænguruen op af skålen og lad kødet dryppe godt af. Læg svampene og asparges på grillen, pensl dem med olie og grill til de er bløde. Grill kænguruen på begge sider i 2-3 minutter eller indtil kødet lige netop er medium. Lad det trække.

Anret retten ved først at lægge to svampe på tallerkenen, læg kænguruen oven på og dryp pebersauce over. Pynt med asparges.

Barramundi-fisk med sprødt skind, barberet mango og fennikel-radicchio-salat og macadamia-pesto

Barramundi er en ferskvandsfisk fra Australien, som kan blive op til 1,80 m lang. De fleste fiskehandlere kan bestille barramundi-fisk hjem med en uges varsel.

4 pers

" 4 x 250 g barramundi-fileter med skind (kan evt erstattes med aborre)
" 1 mango
" 200 g rucola
" 1 fennikel
" 80 g macadamia-nødder
" 50 g persille
" 1 dl olivenolie
" 20 g smør
" 30 g honning

Pesto: Hak macadamia-nødderne fint, hak persillen fint og bland det med olie eller hæld alle tre dele i en blender og kør til det er hakket jævnt. Pestoen skal have en forholdsvist tyk konsistens. Smag til med honning og salt.

Skræl mangoen og skær den i meget tynde skiver med en skarp kniv, skær fennikel i skiver (evt på en mandolin) og vask dem i vand. Skær eller riv evt. rucola-salaten i passende stykker. Bland alle tre dele sammen i en skål.

Sørg for, at fisken er helt fri for ben. Varm en smule olie og smør op i en gryde eller sauterpande. Steg fisken ved medium varme med skindsiden ned indtil skindet er gyldenbrunt. Vend fisken og steg til den er gennemstegt.

Anret ved at lægge fisken på en tallerken, læg salat ovenpå og hæld lidt pesto ud over.

Lamingtons

Australske kager, som dyppes i chokoladesovs (ganache) og rulles i kokos. Wattle-frø har en smag af nødder, chokolade og kaffe. Eksperimenter selv med at lave en blanding af disse ting.. eller brug bare vanille.

" 1 sandkage
" 4 dl fløde
" 250 g overtrækschokolade
" 2 dl flødeskum
" 10 ml ekstrakt fra wattle-frø (kan erstattes med vanille)
" 200 g Rosella-frugt marmelade (kan erstattes med en anden eksotisk marmelade)
" 100 g kokosmel

Lav først chokolade-sovsen: Sovsen skal være forholdsvist tynd, så kagerne kan absorbere noget af chokoladen. (En normal chokolade-ganache består af 50% chokolade og 50% fløde.)
Hæld de 4 dl fløde i en gryde ved høj varme og bring det lige netop til kogepunktet. Imens hakkes chokoladen i små stykker. Hæld chokoladen ned i fløden mens du pisker grundigt. Bliv ved indtil fløden og chokoladen er helt smeltet sammen. Blandingen vil blive lidt mere fast, mens den køler ned.

Lav så wattle-frø-flødeskummet: Bland simpelt hen ekstrakten i flødeskummet! Flødeskummet skal ikke tilsættes sukker.

Skær sandkagen i kvadratiske blokke, der er cirka 4 cm på alle ledder. Skær dem så i halve. På den ene halvdel smøres et lag wattle-frø-flødeskum. På den anden smøres rosella-marmelade og de to halvdele lægges sammen som en sandwich.

De sammenklappede stykker kage skal nu dyppes i den lunkne chokoladesovs og rulles i kokos. Læg dem -efterhånden som du laver dem- på en bagerist beklædt med papir. Og værs'go: en af Australiens mest populære kager er klar til at blive spist!