Nyhedstop

 1. Instruktørformand: Historiske værker som '1864' kræver hård hud

  Det kræver hård hud at kaste sig over film eller serier, der kredser om historiske epoker eller personer, siger formand for Danske Filminstruktører. Filmekspert bakker hende op.

 2. Historiker om faktatjek på dramaserier: Vi ville aldrig blive enige

  Historikere, der har kritiseret DR-serien '1864' for at være historisk ukorrekt, mener ikke, Dansk Folkepartis forslag om historikertjek af dramaserier er en god idé.

 3. Seerne holder fast i tv-dramaet om '1864'
 4. Dystert indienummer blev til hiphop-track
 5. DF kræver historiker-tjek af DR's dramaserier

  Historiske dramaserier med offentlige midler i ryggen skal være historisk korrekte, mener Dansk Folkeparti.

Nyhedsbrev Kultur

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - alle hverdage

Vis alle nyhedsbreve

Vi anbefaler

 1. Klaus Rifbjerg: Ebola er et monster iført beskyttelsesdragt

  DR Kultur har fået Klaus Rifbjerg til at forfatte et essay om ebola, der lige nu hærger i Afrika. Men bare vent - skriver Rifbjerg - den frygtede sygdom står i opgangen og venter ved døren.

Nyt fra kulturklubberne

 • BILLEDSERIE: Lone samler på døde frøer

  51-årige Lone Simonsen samler på døde frøer. Det har hun gjort i de sidste syv år, siden den dag hun så en døende frø på en cykelsti, der fik hende til at filosofere over livet, døden og skæbnen.

 • Læs og lyt til Tænkepause om terror

  Med blandt andet Breivik, angrebet på World Trade Center og Muhammed-tegningerne er terror blevet en større del af vores bevidsthed – i denne måneds Tænkepause kan du blive klogere på fænomenet.

 • BILLEDSERIE: Hele verden set ud af et vindue

  DR Kunstklub er i gang med at lave en verdensudstilling. Udstillingen skal bestå af vinduesudsigter fra alle verdens lande.

Se alle artikler

 1. DIN MENING: Hvad synes du om 2. afsnit af 1864?

  Første afsnit af DRs historiske dramaserie fik meget blandede anmeldelser. Hvordan synes du serien udvikler sig? Skriv din mening her.

 1. Norden ligger i front med streaming af musik

  Otte millioner streamer musik i de fire nordiske lande. Det svarer til, at knap 31 procent af den samlede befolkning streamer, hvilket gør at Norden er længst fremme, når det gælder digital musik.

Filmanmeldelser Top 3

 1. Ugeaviser klarer det godt

  De lokale ugeaviser, der gratis dumper ind af brevskrækken hver uge, lever i bedste velgående, mens landsdækkende dagblade kæmper mod faldende oplagstal.

 1. Because I'm happy: Hiphop kan kurere psykiske sygdomme

  Psykiske sygdomme som skizofreni og depressioner kan kureres ved hjælp af hiphop, mener britiske forskere. Dansk forsker fortæller, at hiphop også bruges i Danmark.

 2. Tv-stjerne skal være Oscar-vært

KULTUR I TV OG RADIO