Kærestesorger? 5 Celine Dion-ballader til dit knuste hjerte

Planlægger du at bruge sommeren på at lappe et knust hjerte sammen? Så har vi den perfekte playliste til dig fra balladernes ukronede dronnning; Celine Dion.

I aften optræder Celine Dion for sine danske fans i Royal Arena i København. Samtlige 14.000 billetter blev revet væk på 16 minutter, da de blev sat til salg i februar. (© sCANPIX)

Hun er 1990’ernes ukronede dronning af ballader. Og så var hun en del af den hellige treenighed, som bestod af Whitney, Mariah og hende selv.

Der findes én af Celine Dion, og man er ikke i tvivl om, hvornår det er hende, der synger, fordi hendes stemme og klang er så unik og genkendelig.

Kort om skribenten

Ud over at være radiovært på P7 MIX, så betragter Sandie Westh både Beyoncé og Adele som værende hendes egentlige royale overhoveder. Hun nyder også at svælge i fortidens Prince og George Michael.

Så er hun tilhænger af serier som 'Girls' og 'Black Mirror' og betragter 'Star Wars' som værende det tætteste, hun kommer på en religion.

Dét er noget, som millioner af mennesker igennem tiden har fundet trøst ved, når de har gennemgået hjertesorger: Celine er der med sine sange, når der skal grædes igennem.

I aften står hun på scenen i Royal Arena i København som første led af hendes Europaturné, og i dén forbindelse har jeg her fundet fem af hendes vildeste ballader frem. Jeg kan slet ikke få armene ned!

My Heart Will Go On

Sangen, der gjorde Celine Dion til en superstjerne.

Instruktøren af filmklassikeren 'Titanic', James Cameron, ville oprindeligt slet ikke have et decideret soundtrack til 1997s største film. Men man gik altså alligevel i gang med at skrive tekst til det her stykke musik.

Dernæst ville Celine Dion faktisk slet ikke indspille 'My Heart Will Go On'. Men hendes mand overtalte hende, og rygterne går, ifølge pladeselskabsbossen Tommy Mottola, på, at Celine skulle have sunget den her sang i ét enkelt take.

Genial sang til det første stadie af dit break-up, hvor du kan hulke dig igennem første halvdel af sangen, for så at gå 100% grædeskrål til sidst, hvor Celine synger: “Yoooooouuu’re heeeeeere, thereeeeeeeee’s noooothing I feeeeeear...”

Fra albummet 'Let's Talk About Love', 1997.

It’s All Coming Back To Me Now

Det her er simpelthen min yndlings-Celine-sang.

Den er sgu så dejlig dramatisk. Og der er en ganske særlig grund til, at lige netop det her nummer lyder ekstra dramatisk.

Det er nemlig skrevet af Jim Steinman, som også er manden bag Bonnie Tylers 'Total Eclipse of the Heart' og Meat Loafs 'I’d Do Anything For
Love (But I Won’t Do That)'.

Meat Loaf ville egentlig gerne indspille 'It’s All Coming Back To Me Now', men Jim Steinman insisterede på, at det altså var en kvindesang.

Derudover er sangen inspireret af Emily Brontës roman 'Wuthering Heights' - specifikt scenen, hvor Heathcliff graver Cathys lig op og danser med det i måneskinnet.

Tilpas dramatisk til den slags hjertesorger, hvor du aldrig nogensinde tror, at du kommer i mål igen.

Fra albummet 'Falling Into You', 1996.

Think Twice

Perfekt sang til det stadie, hvor du ved, at din kæreste og dig er ved at gå fra hinanden.

Et fuldstændig forfærdeligt stadie, men selvfølgelig har Celine Dion også her din ryg.

På 'Think Twice' beder Celine Dion sin elskede om lige at tænke sig om én gang til, inden han forlader hende.

Og det gør hun samtidig med, at der i baggrunden ligger nogle rimelig dramatiske trommer og en guitarsolo, som kun er et knust hjerte værdig.

I øvrigt er 'Think Twice' skrevet af samme mand, som også skrev 'Making Your Mind Up' af Bucks Fizz, som du jo så passende kan høre, når du er færdig med at have det dramatisk.

Fra albummet 'The Colour Of My Love', 1993.

Where Does My Heart Beat Now

Jeg ELSKER den her sang! Ungt og smertefuldt!

Celine udgav den, da hun var ung og 22 år, og det kan man godt høre på hendes stemme, hvilket jeg egentlig bare synes gør det bedre.

Jeg får stadig kuldegys, når Celine Dion synger omkvædet.

Første liveoptræden af 'Where Does My Heart Beat Now' var i Lausanne, Schweiz, i 1989, efter Céline året før havde vundet hele skidtet i Eurovision med sangen 'Ne partez pas sans moi'.

'Where Does My Heart Beat Now' var så absolut en sang, der var med til at kickstarte Celine Dions karriere. Et nummer, der passer perfekt til situationen hvor du, fyldt med hjertesorg, krammer din chipspose og synger "Where does my heeeeeart beat nooow."

Fra albummet 'Unison', 1990.

Because You Loved Me

Styr dig, det er en fin sang, det her.

Men også først en sang, du kan høre, når du er ude på den anden side af dit breakup.

For her er der to muligheder:
1) Du kan tænke på din eks-kæreste, når Celine synger "I’m everything I am, because you loved me."
2) Hvis tilfældet ikke er, at du kigger tilbage på dit forliste forhold med glæde, så kan du med fordel bare synge hele sangen til dig selv.

For der er sgu ikke noget, som at takke sig selv, når man når ud på den anden side af en krise.

'Because You Loved Me' er skrevet af Diane Warren, der blandt andet også er kendt for Toni Braxtons 'Un-break My Heart' og Aerosmiths 'I Don’t Wanna Miss a Thing'. En dame med balladerne i orden. Ligesom Celine.

Fra albummet 'Falling Into You', 1996.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve