Testikler og jyske tacos: 5 stjernekokke inviterer dig ud i kulissen

Det er madørets våde drøm, når René Redzepi og co. gakker lidt ud på Instagram

I anledning af Dining Week ser vi på nogle af stjernekokkene, der viser sig fra en lidt anden side på Instagram (Foto: @reneredzepinoma @restaurantbror @ronnyemborg / Instagram)

Interessen for mad har eksploderet i tv-køkkener, festivaler, udstyrsmani - og udtrykket 'gastroseksualitet'. Det er til tider let at glemme al den magi, der sker ude bag svingdørene på restauranterne hos gastronomiens eliteudøvere.

I anledning af et væld af landets restauranter slår dørene op i denne uge under Dining Week kigger vi nærmere på de kokke og spisesteder, der tilbyder noget lidt andet på Instagram: Billedskønne - nærmest madpornografiske - præsentationer af maden, uformelle snapshots og et sjældent kig ud i maskinrummet.

Her er fem, der både kan genererer mundvand og løfte øjenbryn:

Superbowl på Bo Bech'sk

Hvis du kun kender Bo Bech fra TV 3-serien, 'Kniven For Struben', hvor han uddelte hård kærlighed til skrantende restauranter, så bliver du overrasket. @bobech viser nemlig en poetisk og fabulerende side af sig selv - ud over fotos af delikate kombinationer (kan vi friste med kammusling på chicken wings?). Eller bare Superbowl-personalemad på Bo Bechs egen restaurant, Geist. Følg @bobech.

Opdateringer med nosser

To tidligere souschefer fra Noma står bag Restaurant Bror, der excellerer i oversete råvarer såsom tyretestikler og torskehoveder. På Instagram hilste de Valentine Dag velkommen med en flabet gestus, der kendetegner restaurantens uformelle tone. Forvent masser af snapshots fra køkkenet og de usædvanlige råvarer. Følg @restaurantbror

Højt belagt smørrebrødskonge

Han har genopfundet en af danskernes kæreste ejer med sit smørrebrøds-empirium Aamanns. Ovre på Instagram smider Adam Aamann koteletter i pejsen, kreerer 'jyske tacos' (parisbøffer, doh!) og laver upassende ting med tarteletter. Følg @adamaamann

Monstera deliciosa-ahvad!?

Noma-holdet har rykket teltpælene til Australien, imens lokalerne på Christianshavn er indtaget af popup-restauranten 108 (der iøvrigt også gør det fint på Instagram). Med eksotiske råvarer som bl.a. søøre, 'flame cockle' og 'frugten fra en monstera deliciosa' (!) maner billederne i højere grad til en tabt underkæbe fremfor inspiration til næste tur med indkøbskurven.

Med andre ord, intet nyt dér, men René Redzepi, der poserer med en syv kilos krabbe og et sjældent nervøst ansigtsudtryk er altså en god appetizer: Følg @reneredzepinoma

Hvad Michelin-køkkenet også gemmer

Hvor går man hen, hvis man vil se en mand i kokketøj håndtere en stavblender i Goliath-størrelse, mens han stirrer intenst på dig? Ronny Emborg præsenterer et unikt - og knap så poleret - indblik i et køkken i den absolutte elite. Stjernekokken med fortid på blandt andet elBulli og Geranium residerer nu på michelin-restauranten Atera NYC, hvor der bliver eksperimenteret og nørdet igennem - også på Instagram. Følg @ronnyemborg

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve