Tema Modeugen vinter 2016

Tøjkrise? Få inspiration til din stil hos 10 danske instagrammere

Modeugen har ramt København. DRs Chris Pedersen udpeger de skarpe fashionistas, du skal følge på mobilen.

Hvis du ikke selv kan tage plads ved catwalken, kan du få masser af mode på din mobil. De indsatte billeder er fra de nævnte instagram-profiler. (Foto: CLAUDIO ONORATI / collage: dr.dk © sCANPIX)

Der er lagt op til en ufortyndet æstetisk cocktail, når landets modeskabere i dag og de kommende dage viser de nyeste kollektioner frem under Copenhagen Fashion Week. Et hav af modeller, makeup-artister og modeinteresserede stimler sammen for at se - og vise - hvordan man klæder sig som en moderne million.

Selvom du ikke selv skal ind og kysse kinder på den røde løber, kan du sagtens få et kvalificeret modefix. Her er 10 Instagram-profiler, du skal følge, hvis du vil vide, hvordan du skal bruge dit tøjbudget.

Modeugen vinter 2016

Den københavnske modeuge finder sted 3.- 5. februar 2016, og hovedstaden er i disse dage fyldt med fashionistas, kreative modeskabere og sofistikerede modeller. Du kan læse meget mere om modeugen i temaet her, og på DRK’s Facebook-side kan du se daglige videoreportager og interview fra catwalken.

Gå til tema

@Lookdepernille

Med over 300.000 følgere er den tidligere model og moderedaktør Pernille Tejsbæk Danmarks ukronede SoMe-modedronning. Iklædt et miks af danske brands som Ganni og Lovechild blandet med Louis Vuitton, Acne og Proenza Schouler dokumenterer hun sine rejser til modeugerne i Paris, New York, Berlin og København, hvor hun peger iPhone-kameraet mod sine modefavoritter og deler stylingtips med sine fans.


@Caroline_Brasch

Den danske model Caroline Brasch Nielsen er en af Danmarks bedste eksonenter for den såkaldte 'Model of duty'-stil - en betegnelse for det tøj, som de internationale topmodeller har på mellem de mange shows under modeugerne. For Caroline Brasch Nielsen er det en nonchalant blanding af slidte jeans, toppe fra det danske brand Heartmade og en uhyrlig samling af Chanel-tasker og sneakers.


@Frederik_La

Som moderedaktør for både Euroman og Eurowoman, har Frederik Andersen i den grad fingeren på pulsen, hvilket gennemsyrer hans Instagram-profil. Han deler fotos fra sine mange rejser til de internationale modeuger, festbilleder (hvor Citibois jævnligt dukker op …) og inspirationsbilleder fra sin misundelseværdige garderobe. Virkelig god inspiration til herregarderoben.

@JosephineSkriver

Move over Helena Christensen, there’s a new Danish supermodel in town, og hendes navn er Josephine Skriver. Med kunder som Tom Ford, Lanvin og Victoria’s Secret er den unge dansker en af tidens mest succesrige modeller, og hun deler gavmildt ud af sit liv til sine over 1,4 millioner følgere på Instagram, hvor man bl.a. kan møde veninderne Selena Gomez og Kendall Jenner samt de mange smukke kollegaer fra Victoria’s Secret.

@Uffebuchard

Danmarks travleste modemand deler ikke kun snapshots fra de internationale modeuger. Han tager os også med backstage, når han besøger Mads og Monopolet eller Go’ Morgen Danmark, og hans skarpe tunge trives også godt på Instagram.

@OfficialMedinaMusic

Selvom hun ofte optræder iklædt næsten ingenting, så er Medina en af Danmarks mest modeinteresserede musikere, hvilket hendes Instagram-profil bærer præg af. Hun rapporterer flittigt fra sit misundelsesværdige klædeskab og fra de mange shows, som hun plejer at besøge under modeugen. Og mon ikke der kommer ekstra tryk på op til udgivelsen af hendes nye album?

@Stylishmenofdk

Er man(d) kørt død i den klassiske herregarderobe, så er Stylish Men of Denmark en rigtig god Instagram-profil at følge. Her deles der inspirerende billeder af danske mænd, som forstår at fortolke herregarderoben på nye måder. Mændene er fotograferet hovedløse, men stilen har masser af substans.

Instagram-profilen er drevet af virksomheden Bertoni, men fungerer som en god inspirationskilde for tøj i det hele taget.

@Annestaunsager

Hun er en af Danmarks mest prisvindende makeup-artister, og det er der ikke noget at sige til, når man tjekker Anne Staunsagers Instagram-profil, hvor man både kan finde backstage-fotos fra hendes mange opgaver i den danske modebranche og looks fra de mange modeserier, som hun har arbejdet på. Tjek profilen, hvis du mangler makeup-inspiration eller bare gerne vil have et indblik i den del af modebranchen.

@FredesBlog

Med en cool stil bestående af lige dele feminine kjoler og sporty sneakers og sweatshirts er Frederikke Cæcilie Toftsøs Instagram-profil en let tilgængelig kilde til inspiration. Hun har desuden en uhøjtidelig tone, der klæder det sociale medie.

@Closeupandprivate

Sviatchenko-familien er måske Danmarks bedst klædte familie, og Instagram-profilen emmer af overskud og god stil, når Sergei, Erik og Philip optræder i klassisk herretøj med et skævt twist.

Sergei Sviatchenko er i øvrigt hovedperson i modedokumentaren ’Danmarks Bedst Klædte Mand', der kan se på DR K under modeugen - og så har han både han og sønnen Erik flere gange været på Euromans liste over Danmarks bedst klædte mænd.

Chris Pedersen

  • Vært og tilrettelægger på DR K og står bl.a. bag programserierne 'Afrika Er Det Nye Sort' og 'Danmarks Unikke Stilikoner'.
  • Han har været moderedaktør på Euroman, redaktør på Cover og har skrevet om mode, design og kunst for medier som Politiken, Børsen og Berlingske Tidende.

Artiklen er opdateret 6. februar med oplysning om, at profilen Stylishmenofdk er drevet af tøjvrksomheden Bertoni.

Følg Chris og DRK under modeugen i København:

Hvor er den erogene zone på kvindekroppen i moden lige nu?I aften i 'Mode og sex' undersøger journalist Chris Pedersen...

Opslået af DR K på 3. februar 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve