Birthe Kjær ramt af blodprop i hjertet

Birthe Kjær blev i går ramt af en blodprop i hjertet efter 'Vild med dans'-træningen. Den populære sangerinde har aflyst alle fremtidige planer inklusiv det europæiske Grand Prix-show på lørdag.

Birthe Kjær blev i går eftermiddag ramt af en blodprop i hjertet, efter at hun deltog i træningen til programmet 'Vild med dans'.

Birthe+Kj%e6r
  • Født 1948, populær dansk sanger og revyskuespiller
  • Slog igennem med Arrivederci Franz (1968) på Dansktoppen og kom til at præge de følgende år, bl.a. med sange som Den knaldrøde gummibåd (1970) og Sommer og sol (1971).
  • Har flere gange deltaget i det danske Melodi Grand Prix, som hun vandt i 1989 med Vi maler byen rød; ved det internationale Melodi Grand Prix fik hun en tredjeplads.

Den 57-årige sangerinde har det efter omstændighederne godt, men vil ikke længere deltage i "Vild med dans".

Også det store europæiske Grand Prix-show i Forum, København på lørdag må undvære Birthe Kjær. Tomas Thordarson har med kort varsel sagt ja til at overtage hendes plads i showet.

En dancing queen for os alle

- TV 2 sender de varmeste ønsker om god og snarlig bedring til Birthe Kjær, og vi er stolte over hendes deltagelse og engagement i 'Vild med dans'. Nu hvor hun er ude af konkurrencen og skal passe ekstra godt på sig selv, vil hun for hele holdet – uanset hvem der vinder – være vores alles dancing queen, siger TV 2-redaktør Gitte Madsen til Ekstra Bladet.

Birthe Kjær og dansepartneren Bo Loft Jensen var sammen, da hun fik et ildebefindende. Birthe Kjær blev straks kørt på hospitalet, hvor hun har fået foretaget en ballonudvidelse. Hun er nu indlagt til observation.

Lægerne fortæller, at blodproppen har været undervejs længe.

Brød igennem som humørpigen Birthe

Allerede som barn optrådte Birthe Kjær, hvor hun blev kendt som "Humørpigen Birthe". Hendes debutplade strøg direkte ind på en førsteplads på Dansktoppen i 1968.

Birthe Kjær har lavet hits som "Pas på den knaldrøde gummibåd", "Vi maler byen rød" og "Arriverderci Franz". Hun er ugift og har ingen børn.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve