Dronningen besøger udstilling om sig selv

Kunstmuseet Trapholt ved Kolding har i dag åbnet en udstilling, hvor portrætter af Dronning Margrethe er samlet for første gang.

Dronning Margrethe besøgte fredag kunstmuseuet Trapholt for at se udtillingen "En dronning og hendes familie" med forskellige billeder af hende selv og familien. Udstillingen kan ses frem til 24 februar 2013. (Foto: CLAUS FISKER © Scanpix)

Dronning Margrethe besøgte i dag kunstmuseet Trapholt i Kolding, og det må have været en særlig oplevelse for majestæten.

Udstillingen hun var kommet til åbning af forestillede nemlig hende selv og hendes familie.

Den har fået navnet 'En dronning og hendes familie' og er den første udstilling, der sammensætter portrætter af Dronningen fra hun satte sig på tronen i 1974 og frem til hendes 40 års jubilæum som regent i år.

SE BILLEDSERIE FRA ÅBNINGEN AF UDSTILLINGEN

Fra Warhol til Kvium

Det er kunstnere som Thomas Kluge, Andy Warhol, Niels Strøbæk, Preben Hornung, Michael Kvium, der har værker i udstillingen.

Alt i alt består den af 45 forskellige malerier, der alle protrætterer Dronningen og resten af hendes familie.

Udstillingen viser, at Dronning Margrethe og Prinsgemalen gennem de seneste 40 år har inviteret meget forskellige kunstnere til at udføre portrætter af dem.

Bag facaden

Direktør på Trapholt Karen Grøn vurderer, at ved bearbejdningen af materialet har det været tydeligt, at der er en række tendenser i forhold til, hvordan dronningen og hendes familie har ladet sig repræsentere.

- En af de mest interessante er betoningen af "almindelighed" som jo på alle måder står i kontrast den reelle position den kongelige familie repræsenterer. Måske et ønske om også at vise en form for autenticitet og nærvær, hvilket passer godt ind i tidens værdisæt og søgen ind bag facaden, siger hun i en pressemeddelelse.

Udstillingen åbner for offentligheden i morgen den 1. september og kan ses frem til 24. februar 2013 på Trapholt i Kolding.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve