Von Trier-film: Nymfoman viste krop for 4000 i juledagene

Til trods for et velsmurt pr-maskineri og imponerende anmeldelser har Lars von Triers 'Nymphomaniac' kun solgt 4000 billetter i juledagene. Nordisk Film regner med et samlet salg på omkring 40.000 billetter.

Lars von Triers film 'Nymphomaniac' havde premiere i de danske biografer 25. december. De to første dage har 4000 set filmen. (Foto: Casper Sejersen)

- Det er okay - uden at være prangende.

Sådan betegner Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Distribution, billetsalget for de to første dage, efter Lars von Triers film 'Nymphomaniac' fik premiere 25. december.

- Det er et okay salg. Man skal tage i betragtning, at det er en usædvanlig lang film, som folk skal afsætte meget tid for at se. Det kræver, at man tager en beslutning om, at man vil bruge næste fem timer på at se filmens to dele inklusiv pause, og det kan være lidt svært for nogle, siger Jan Lehmann til DR Kultur.

Længste film i sin karriere

Han fortæller, at det er første gang i hans 40 år lange karriere, at han har stået for salget af en film med den længde, og derfor mener han, det er svært at komme med en præcis vurdering af, hvor mange billetter filmen i alt vil sælge i biograferne.

'Nymphomaniac' har ellers været massivt omtalt i medierne i ugerne op til premieren, og anmelderne har storrost Lars von Trier. De fleste dagblade har uddelt fem og seks stjerner til filmen, og den er blevet kaldt guddommelig og uforlignelig af filmanmelderne.

Formanden for brancheforeningen for de danske biografer, Kim Pedersen, vurderede allerede på åbningsdagen over for Berlingske, at filmen ville sælge omkring 200.000 biografbilletter alene i Danmark. Men så optimistisk er Jan Lehmann ikke.

Tror på et salg på 40.000

- Det er svært at sige, da vi ikke har nogen erfaringer med film, der er så lange. Men vi synes umiddelbart, at det er rigtig fint, hvis billetsalget i de danske biografer i alt når op omkring 40.000, siger Jan Lehmann.

Da Lars von Trier forrige film, 'Melancholia', havde premiere, blev der ifølge Det Danske Filminstitut solgt omkring 60.000 billetter. Derimod solgte filmen knap to millioner biografbilletter på det internationale marked.

'Nymphomaniac' fik premiere i 27 biografer første juledag. Det er særligt i København, Aarhus, Odense og Aalborg, at billetsalget har været størst.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve