HBO til Danmark fra oktober

Fra oktober måned vil danskerne kunne købe adgang til amerikanske HBO, der tilbyder nyeste afsnit af serier som Game of Thrones og True Blood.

Fra oktober måned vil danskerne kunne købe adgang til amerikanske HBO, der tilbyder nyeste afsnit af serier som Game of Thrones (billedet) og True Blood.

Der bliver kamp om tv-seerne til efteråret, hvor en række tv-distributører lancerer produkter, der skal vinde seernes gunst.

En af dem er amerikanske HBO der torsdag formiddag løftede sløret for deres kommende nordiske satsning ved et pressemøde i Stockholm.

På skærmen 24 timer efter amerikansk premiere


Som forventet bliver HBO et rent online-produkt, hvor man for 70 kroner om måneden får adgang til de nyeste afsnit af populære HBO-serier som Game of Trones, True Blood og Boardwalk Empire.

Indtil nu har danske tv-seere typisk måtte vente et år før de har kunne se kunne se de nyeste sæsoner af HBOs serier på enten tv eller DVD. Men HBO lover nu, at man vil kunne se de amerikanske premiereafsnit senest 24 timer efter, de har haft premiere i USA.

Godt navn i Norden

HBO's indtræden på det nordiske marked som en ren online-kanal skyldes, at de skandinaviske brugere er meget netvante, forklarer direktør for HBO Nordic, Hervé Payan, til DR Kultur.

- Det nordiske marked er særdeles avanceret, og folk er vant til at være meget online. Samtidig nyder HBO godt af, at være et rigtig godt brand i forbrugernes bevidsthed, siger Hervé Payan.

Vil lave danske serier

Han fortæller desuden, at man i øjeblikket er på udkig efter lokale samarbejdspartnere, så man med tiden kan tilbyde HBO-abonnenter dansksprogede serier.

- Lokale produktioner har en høj prioritet hos os, og vi leder i øjeblikket efter de rette at arbejde sammen med i Danmark og i de andre nordiske lande, siger Hervé Payan.

HBO lanceres i Danmark i midten af oktober. Samme tidspunkt hvor også amerikanske Netflix og danske YouSee forventes at lancere sine tv-tjenester.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve