Her er den mægtigste person i kunstverdenen

Carolyn Christov-Bakargiev er den første kvinde, der bliver kåret som kunstverdens mest magtfulde person på kunstmagasinet ArtReviews ”Power 100”-liste.

Carolyn Christov-Bakargiev er kurator ved Castello di Roma, MoMA og senest ved DOCUMENTA 13. Ovenfor ses hun sammen med Brad Pitt til DOCUMENTA 13.

Kuratoren Carolyn Christov-Bakargiev er blevet kåret som den mest magtfulde person i kunstens verden af kunstmagasinet ArtReview.

Tidligere har kunstnernavne som Damien Hirst og Ai Weiwei toppet magasinets "Power 100"-liste, der rangerer verdens mest indflydelsesrige kunstnere, galleriejere og kunstsamlere.

Carolyn Christov-Bakargiev er den første kvinde, som vinder den øverste placering på ArtReviews liste i dens elleve år lange levetid.

100 dage med kunst

Modsat sidste års vinder Ai Weiwei, er Carolyn Christov-Bakargiev mere ukendt.
Hun vandt kåringen på baggrund af sit arbejde som kurator ved verdens vigtigste kunstudstilling, DOCUMENTA 13.

Udstillingen afholdes hvert femte i år i den tyske by Kassel, og varer i 100 dage.

Og under Carolyn Christov-Bakargievs lederskab i år, er udstillingen blevet velmodtaget af kritikere, samt har sat besøgsrekord med 860.000 besøgende, hvilket er 110.000 mere end sidst, udstilling blev afholdt, skriver NRK.

Dybere end andre udstillinger

ArtReview har ikke for vane at lade en kurator toppe listen på baggrund af en udstilling, da magasinet mener, at en udstillings effekt forsvinder lige så snart, der kommer en ny.

Men de kunne ikke slippe uden om Carolyn Christov-Bakargiev, skriver magasinet i deres begrundelse.

- Hun prøver at nå noget dybere og mere filosofisk end andre udstillinger, men frem for at lade kuratorens personlige vision føre an, formidles budskabet gennem kunsternes værker, skriver ArtReview.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve