Røg ud i første runde: ”Jeg giver dommerne fuldstændig ret”

Mohamed Hiber gik ikke videre til anden runde, og han har fuld forståelse for dommernes beslutning.

(Foto: Knud Erik Jørgensen OS/Nikon)

- Jeg er selvfølgelig skuffet, men jeg har det faktisk ok, siger Mohamed Hiber fra Frankrig kun få minutter efter, han har fået besked om, at han ikke er videre i Carl Nielsen Violinkonkurrence 2016.

Efter hver runde har de kandidater, der ikke er gået videre, mulighed for at få feedback fra dommerne, og den mulighed benyttede Hiber sig af.

- Jeg har talt med nogle af dommerne, og de sagde, at jeg lagde godt ud, men at det var som om, jeg mistede pusten i løbet af min optræden. Der kom flere og flere tekniske fejl, siger Mohamed Hiber, der er enig med dommerne i deres vurdering. Selvom han havde en god oplevelse på scenen, synes han også, at der var ting, der ikke helt gik, som det skulle.

Carl Nielsen Violinkonkurrencen er 20-årige Mohamed Hibers første internationale konkurrence, og det har ikke slået ham ud, at han ikke kom videre til anden runde.

- Nu vil jeg tage hjem og øve mig endnu mere, og så skal jeg have noget mere konkurrenceerfaring, siger Mohamed Hiber.

P2 LIVElige nu
P2 Guldkoncerten

Klassiske legender: Herbert von Karajan - Den sidste diktator. Med sit bølgende hår og et diktatorisk greb om musikerne blev den tyske dirigent Herbert von Karajan (1908-1989) personificeringen af "den store klassiske maestro". En stjerne i tysk musikliv op gennem 1930'erne - og medlem af nazistpartiet. Som chefdirigent for Berliner Filharmonikerne i over 30 år var hans varemærke den store romantiske orkesterklang, og han var som en af de første dus med moderne stereo og video. Mozart: Symfoni nr. 41 Jupiter. Wiener Filharmonikerne. (Koncert London 1962). Richard Strauss: En Alpesymfoni. Berliner Filharmonikerne. (Indspilning 1981). Vært: Celine Haastrup. www.dr.dk/p2koncerten