Se videoen: Carl Nielsen-fejring med Herbert Blomstedt

Herbert Blomstedt var én af de dirigenter der var inviteret til at dirigere Carl Nielsen i anledningen af 150-året for den danske nationalkomponist i 2015.

Carl Nielsens 5. Symfoni er original, uortodoks, skræmmende og opløftende. Den er skrevet i en verden, der lå i ruiner. Carl Nielsen arbejdede med musikken fra 1920 til 1922, hvor eksplosionerne fra 1. verdenskrig stadig rungede i ørerne.

- Der er ikke én af os, der er den samme nu som før krigen, sagde Carl Nielsen til pressen. I samme periode havde han været gennem en opslidende separation med sin hustru. Verden var forandret, gamle løsninger var ubrugelige. Nu måtte man tænke nyt.

Carl Nielsens 5. symfoni bliver dirigeret af den svenske dirigent Herbert Blomstedt, som har arbejdet med Carl Nielsens musik i mange år. Torsdag 7. april 2016 modtager Herbert Blomstedt Sonnings Musikpris for sit livslange arbejde i musikkens tjeneste.

Det er DR SymfoniOrkestret der spiller. Optagelsen er fra oktober 2014.

P2 LIVElige nu
Bravo - med Lotte Heise

Lotte elsker opera! Lyt med, når hun deler ud af operaens store følelser, operahits og sjove historier før og nu. Vært: Lotte Heise. www.dr.dk/p2