Nine Inch Nails til Roskilde

Trent Reznors band besøger til sommer Roskilde Festival - og det kan måske blive sidste chance for at opleve det stilskabende elektrorocknavn.

Nine Inch Nails er endnu et af de navne, som Roskilde Festival kan skrive på plakaten til sommer, forlyder det fra festivalen.

Og det er noget, som nok skal få rockfolket til at klappe begejstret. Samtidig er det måske en af de sidste chancer for at opleve Nine Inch Nails live, for bagmanden Trent Reznor har luftet tanken om, at det er slut med plader fra bandet.

Nine Inch Nails

Gruppen er hjertebarn og soloprojekt for Trent Reznor, der er eneste officielle medlem af gruppen. Her har han siden 1988 blandet de kølige og mekaniske stiltræk fra industrial og givet dem videre til den bredere rock.

Samtidig har han tilført omkvæd, popriffs og emotionelle tekster til en traditionelt klinisk musikgenre - med millioner af solgte plader til følge. Det måske sidste album fra Nine Inch Nails hedder 'The Slip', og det kan downloades frit og kvit på bandets egen hjemmeside som en gestus til hengivne fans.

Nine Inch Nails landede på en 94. plads på musikbladet Rolling Stone's liste over verdens 100 vigtigste bands og har modtaget 12 grammynomineringer.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve