Peter Jensen vinder Danmarks største modedesignpris

Designer Peter Jensen er blevet kåret som vinder af Danmarks største modedesignpris på 500.000 kroner, som blev uddelt for første gang i dag.

Designer Peter Jensen er blevet kåret som vinder af Danmarks største modedesignpris på 500.000 kroner, som blev uddelt for første gang i dag.

Med rosende ord som "et højt internationalt niveau" og evnen til at "ramme kvinder i alle aldre med sit design" modtog Peter Jensen i dag Danmarks største modedesignpris, som blev uddelt for første gang i år af Magasin du Nords Fond.

Udover æren, modtager designeren en pengepris på 300.000 kroner og et betalt modeshow under den næste danske modeuge i begyndelsen af 2013, som udgør yderligere 200.000 kroner.

- Jeg er lykkelig og pavestolt over at være den første, der får tildelt denne flotte pris fra Magasin du Nords Fond. Jeg havde virkelig ikke troet, at valget ville falde på mig, men jeg blev meget glad og lykkelig, da jeg fik beskeden her på en grå novemberdag, siger vinderen Peter Jensen.

Originalt designudtryk

Foruden Peter Jensen, var designerne Sara Sachs, som står bag Moonspoon Saloon, og Anne Sofie Madsen nominerede.

Men valget faldt på Peter Jensen på grund af hans originale designudtryk, fortæller bestyrelsesmedlem i Magasin du Nords Fond og formand for designprisens jury Nina Wedell-Wedellsborg.

- Juryen har valgt Peter Jensen som vinder, fordi han kontinuerligt har bevist at kunne mestre og bevare sit eget originale designudtryk samtidig med, at hans kollektioner udvikler sig sæson efter sæson, siger hun.

Og Sarah Skarum, modejournalist på Berlingske, istemmer sig juryens valg, da Peter Jensens unikke design stikker ud i verdens modebillede.

- Peter Jensen er sig selv. Han laver tøj, som er finurligt og på kanten af, hvad man vil sige er normalt, men uden, at det bliver mærkeligt. Og så gør han det, som man altid kan se, at det er hans design, og det er en stor kunst, siger Sarah Skarum til DR Kultur.

Erfaren designer

Peter Jensen er uddannet fra designskolen Londons Central Saint Martins i 1999, og har siden 2000 designet kollektioner i eget navn og afholdt shows i London, København og New York.

Derudover har designeren skabt kollektioner i samarbejde med butikskæder som Urban Outfitter og Weekday, og ved sit 10 års designjubilæum sidste år, var en udstilling hos Design Museum Danmark dedikeret til ham.

Modeprisjuryen bestod foruden Nina Wedell-Wedellsborg, af modejournalist Didder Rønlund, direktør for Danish Fashion Institute Eva Kruse, samt Malene Malling, som er forlægger ved Malling Publications og blandt andet står bag modemagasinet Cover.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve