Tema Må der være forskel?

SE SVARENE Talsmand for udsatte og iværksætter-millionæren

Preben Brandt, frontkæmper for socialt udsatte og multimillionæren Mads Veiby svarer på spørgsmål om ulighed i aften

I De røde på udebane går bølgerne højt, når den unge iværksætter og mangemillionær, Mads Veiby fra Aalborg, tilbringer en hel dag sammen med skuespiller Anne Marie Helger og psykiater Preben Brandt, der hele deres liv har været frontkæmpere. (Foto: Koncern TV- og Filmproduktion © Type 2)

Preben Brandt er psykiater, formand for Rådet for Socialt Udsatte og daglig leder af "Projekt Udenfor", der tager sig af hjemløse og socialt udsatte i Danmark, Mads Veiby er iværksætter og selfmade multimillionær. I aften mødte de hinanden, da Preben Brandt i selskab med skuespiller Anne-Marie Helger gik på opdagelse hos Mads Peter Veiby og den økonomiske overklasse i programmet 'De røde på udebane' på DR1.

Efter programmet kunne man møde Preben Brandt og Mads Peter Veiby her på dr.dk, hvor de svarede på jeres spørgsmål om fodbold, ulighed og biler. Se svarene her på siden.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema