Nyhedsjournalistik - hvad er meningen?

Har nyhedsjournalistikken et probem - og bør den tage et større ansvar? Spørgsmålet blev stillet ved to arrangementer om det journalistiske fag.

DRs nyhedschef Ulrik Haagerup indledte konferencen og gav sit bud på, hvorfor det er vigtigt at lave konstruktive nyheder.

Ved to arrangementer i København og Århus blev det journalistiske fag revset af blandt andet direktør Anders Dam fra Jyske Bank og direktør Stine Bosse fra Tryg.

Stine Bosse fra Tryg mener f.eks, at nyhedsjournalistikken har et problem og bør påtage sig et større samfundsansvar. Og det var netop målet med de to konferencer, at komme tættere på, hvordan vi kan lave konstruktive nyheder og løsningsorienteret journalistik.

Journalister bag arrangementet

Det hele var arrangeret af Journalistgruppen i DR og de tre journalistuddannelser i Århus, Odense og Roskilde.

I boksen ved siden af har vi lavet klip fra nogle af indlæggene.

I samme anledning kunne deltagerne også møde chefredaktør Erik Rasmussen fra Mandag Morgen, fremtidsforskeren og provokatøren Anne Skare Nielsen, forskeren Peter Bro og Lars Kabel, der er aktuel med en ny bog om nyhedskriterier.

Der var også lejlighed til at høre konkrete eksempler fra vores egne medier i DR Nyheder, DR Fyn og NORDJYSKE på, hvordan gode konstruktive historier ikke behøver at være dårlige historier.