Antallet af konkurser fortsætter med at skrumpe

Dansk erhvervsliv fortsætter den spæde fremgang efter krisen. Det ses af de færre konkurser.

Færre håndværkere og butikker smider håndklædet i ringen og lukker for biksen. Antallet af konkurser fortsætter nedad, viser en analyse fra kreditvurderingsinstituttet Bisnode.

Samlet gik 322 virksomheder konkurs i maj - og det er 27 procent færre end samme måned sidste år. Ser man samlet på antallet af konkurser i årets første fem måneder, gik 1.582 virksomheder gået konkurs, hvilket svarer til et fald på 26 procent sammenlignet med året før.

- Vores vurdering af, at det generelle konkursniveau ville falde svagt hen over det kommende år og nærme sig niveauet fra før krisen toppede i 2010, ser ud til at holde stik. Det kan vi kun være glade for, siger Martin Stabell, specialist i kreditvurdering hos Bisnode.

Fald på en tredjedel

Det er bygge- og anlægsbranchen, der trækker det samlede konkursniveau i positiv retning. Her faldt antallet af konkurser fra 55 i maj sidste år til 38 i år.

Fra starten af 2014 og frem til nu har der været 200 konkurser i bygge- og anlægsbranchen mod 317 sidste år - et fald på over en tredjedel.

I transportsektoren steg antallet af konkurser markant i maj 2013. Men i forhold til maj i år, er antallet af konkurser i branchen faldet med 58 procent til 11 styk.

Ejendomsbranchen fortsætter også de positive takter og bød kun på 18 konkurser i maj i år mod 24 samme måned sidste år - et fald på 25 procent, viser tallene.

/ritzau/

 • Print
 • Del artiklen:

  Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

  Vælg mailingliste:

  Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

  DR Nyheder på YouTube