Dansk klagesag godt nyt for Apple-brugere verden over

Forbrugerstyrelsen har skaffet dokumentation for en konstruktionsfejl i iBook G4 fra Apple. Det får store konsekvenser for brugere af den model. Apple har nemlig hidtil nægtet eksistensen af en sådan fejl.

Apple har hidtil benægtet eksistensen af en konstruktionsfejl i iBook G4, men nu har Forbrugerstyrelsen skaffet dokumentation for, at den eksisterer. (Foto: Apple Computer © Apple Computer)

En ny afgørelse fra Forbrugerklagenævnet får nu stor betydning for tusindvis af Apple-brugere med en iBook verden over.

Forbrugerstyrelsen har nemlig i forbindelse med en konkret klagesag skaffet dokumentation for en skjult oprindelig konstruktionsfejl i iBook G4 fra Apple.

Det kan få store konsekvenser for computerproducenten. Apple har nemlig hidtil nægtet eksistensen af sådan en fejl over for tusindvis af brugere på verdensplan.

Fejlen betyder, at strømmen ryger i computeren efter lidt over et år, så skærmen går i sort. Apple har ifølge Forbrugerstyrelsen afvist alle klager med henvisning til, at der ikke er tale om en konstruktionsfejl, og at garantien på de 12 måneder i øvrigt er udløbet.

Forbrugerklagenævnet har nu afgjort, at forbrugerne skal kunne få deres penge tilbage. Apple Computer International har allerede indgået forlig i en række sager på baggrund af undersøgelsesrapporten i Danmark.