Tema Skattekaos

Efter milliardsvindel: Skat begynder igen at udbetale udbytteskat

Skat har gennemført nye tiltag, som skal gøre det sværere at snyde med udbytteskat, siger direktør i Skat.

Nu begynder Skat igen at udbetale milliarder til udenlandske aktionærer i form af refusion af såkaldt udbytteskat. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

9,1 milliarder kroner er røget i de forkerte lommer, og siden august sidste år har udbetalingerne været sat i bero, men nu begynder Skat igen at udbetale milliarder til udenlandske aktionærer i form af refusion af såkaldt udbytteskat.

- Jeg kan desværre ikke love, at kriminelle aldrig igen forsøger at snyde Skat for udbytteskat. Men med de nye tiltag og det grundige arbejde på udbytteområdet, vi har foretaget siden august sidste år, er vi langt bedre rustet til at sikre højere kvalitet på udbytteområdet, siger fungerende direktør for Kundeservice i SKAT, Karin Bergen.

Skattekaos

Historier om rod, svindel og sjusk i Skat vælter frem. For selv om medarbejdere har råbt op i årevis, og der er kommet advarsel på advarsel i diverse rapporter, er det først nu, det er kommet frem, at milliarder er strømmet ud af statskassen - til svindlere og aktiespekulanter. Det skyldes blandt andet graverende fejl i Skats it-system, EFI. Læs alt om kaosset her.

Gå til tema

I august sidste år kom det frem, at bagmænd har haft held til at franarre Skat i alt 9,1 milliarder kroner.

Det er sket ved at indsende tusindvis af formodet forfalskede anmodninger om refusion af udbytteskat.

Siden har Skat ikke udbetalt refusion af udbytteskat, men det starter altså igen i dag.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube