Tema Skattesvindel

GRAFIK Se Skats store mandefald

Siden 2005 er der skåret flere end 5.000 medarbejdere hos Skat. Det har resulteret i katastrofeåret 2015, siger Dansk Told- og Skatteforbund.

(© DR Nyheder)

Rod, sjusk og svindel har det seneste år rystet Skat.

Men det er ikke så mærkeligt, siger Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund. Han mener, det skyldes nedskæringerne hos myndigheden.

- De har eksperimenteret med Skat, siger han.

Siden 2005 er der skåret flere end 5.000 stillinger hos Skat, svarende til en reduktion på mere end 40 procent, viser tal fra Skatteministeriet.

Skattesvindel

Den danske statskasse er blevet drænet for mindst 12,3 milliarder kroner i det, der bliver omtalt som Danmarkshistoriens største skatteskandale. For selvom medarbejdere I Skat har råbt op i årevis, og der er kommet advarsel på advarsel i diverse rapporter, så er det angiveligt lykkedes svindlere at få Skat til at udbetale udbytterefusion på baggrund af forfalskede dokumenter. Bagmandspolitiet ved endnu ikke, hvem der står bag, men de har en mistanke. Læs alt om skandalen her.

Gå til tema

Nye medarbejdere på vej

Hvor der for ti år siden var 11.500 medarbejdere i Skat, er der i dag knap 6.500.

Det skyldes blandt andet omorganiseringer, nedskæringer, afskedigelser, flytninger af medarbejdere og ændringer af procedurer, forklarer Jørn Rise. Især i afdelingen for inddrivelse, er der skåret ned.

Skatteminister Karsten Lauritzen meddelte i september, at der bliver ansat 400 nye medarbejdere i Skat. 350 skal placeres i en ny manuel inddrivelsesenhed, mens 50 skal supplere udbytteområdet, hvor der er blevet svindlet for ni milliarder.

I grafikken i toppen af artiklen kan du se, hvordan mandefaldet er vokset i Skat.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube