Landets største stålgrossist fyrer 200

Lemvigh-Müller, Danmarks største stål- og teknikgrossist, er ramt af den økonomiske krise og afskediger nu 200 af 1650 ansatte.

(© colourbox)

Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, vil i nærmeste fremtid afskedige 200 af i alt 1650 ansatte i virksomheden. Det oplyser Lemvigh-Müller i en pressemeddelelse. Grunden er ifølge selskabet følgerne af den økonomiske krise.

- Krisen har medført en markant salgsnedgang inden for alle produktområder og kundegrupper, siger adm. direktør Morten Jørgensen, Lemvigh-Müller.

Ingen bedring på vej

Han ser ikke noget, der tyder på en bedring inden for en overskuelig fremtid, og man er derfor nødt til at nedbringe omkostningerne.

Selskabets kunder findes primært i byggeri, industri og blandt tekniske installatører - alle brancher, der er hårdt ramt.

Morten Jørgensen erkender, at 200 afskedigede er "ubehageligt mange på én gang".

- Men det er nødvendigt, hvis Lemvigh-Müller fortsat skal kunne stå distancen på et marked, der er mere konkurrencepræget end nogensinde før, siger han.

Vil ikke trække pinen ud

Gradvise nedskæringer over hele linjen ville ifølge direktøren ikke blot trække pinen ud, men også udpine organisationen.

Som led i ændringerne lægger man også hele organisationen i virksomheden om. Syv salgsdivisioner bliver til tre, og flere mindre enheder samles i regions- og kompetencecentre.