Scor en billig bolig på tvangsauktion

Antallet af tvangsauktioner stiger voldsomt i disse måneder. Og der er store gevinster at hente ved at købe af en ny bolig på tvangsauktion.

Det er blevet svært at sælge sit hus, og resultatet er flere tvangsauktioner. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Hvad med en stor rødstens bungalow i hovedstadregionen til en tredjedel af vurderingssummen på 3.150.000 kroner. Eller en villa i Ølstykke på 78 kvadratmeter plus tagetage og kælder til vurderet til det halve af vurderingssummen på 2.2 millioner kroner.

Det er bare nogle af de mange boliger der lige nu bliver solgt på tvangsauktion.

Og dem bliver der flere og flere af. Ifølge Danmarks Statistik var der i oktober måned 333 gennemførte tvangsauktioner. Det er en stigning på over 150 procent i forhold til samme måned sidste år.

Almindelige danskere køber op

Og som noget nyt er almindelige danskere nu også begyndt at deltage på tvangsuktionerne. Det fortæller Jesper Søgaard, advokat og medejer af hjemmesiden tvangsauktioner.dk.

- Tidligere har det være mere faste opkøbere som håndværkere som købte, satte i stand og videresolgte ejendommene. Lige nu ser vi nede i fogedretterne at helt almindelige mennesker kommer med deres advokat og byder på tvangsauktioner til eget brug. Og det er nyt, siger Jesper Søgaard.

Hvis man vil købe et hus på en tvangsauktion skal man først og fremmest alliere sig med en økonomisk rådgiver og en byggesagkyndeig til at vurdere ejendommen og økonomien.

- Det er fordi der ikke er noget ansvar for sælger i forbindelse med en tvangsauktion, siger Jesper Søgaard.

Husk kontanterne

Og så skal man have 10-15.000 kroner med i kontanter eller en bankcheck.

- Hvis man bliver højestbydende på en auktion skal man deponere pengene for at retten har sikkerhed for at hvis man ikke kan betale det beløb man byder, så har der sikkerhed for at kunne gennemføre en misligholdelsesauktion, siger Jesper Søgaard.

Hvis man vinder budkrigen i fogedretten har man syv dage til at skaffe pengene.