Tobaksaktier er nu til salg: De koster 100 kr. stykket

Dermed bliver Scandinavian Tobacco Group 10 milliarder kroner værd.

Scandinavian Tobacco Group noteres på børsen i dag. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Scandinavian Tobacco Groups aktier bliver solgt til 100 kr. per aktie ved den igangværende børsnotering.

Det fortæller selskabet onsdag morgen til fondsbørsen.

Scandinavian Tobacco (STG) startede børsnoteringsprocessen med et forventet kursinterval på 93 til 110 kr. og er altså landet lidt under midten af det spænd.

Scandinavian Tobacco Group
  • Scandinavian Tobacco Group er det tidligere Skandinavisk Tobakskompagni.
  • Selskabet solgte tidligere sine cigaretaktiviteter fra, og sælger nu finskåren tobak, cigarer og pibetobak over hele verden.
  • I 2014 blev der solgt tobak for 6,1 milliarder kroner fra gruppen, og efter alle udgifter kunne selskabet sætte 640 millioner kroner på bankbogen.

Samlet bliver tobaksfirmaet dermed 10 mia. kr. værd, da der findes 100 mio. aktier.

51 procent af Skandinavisk Tobakskompagni har hidtil været ejet af Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond. Swedish Match har ejet de sidste 49.

De sælger begge 17,8 millioner aktier, altså 17,8 procent af selskabet, ved børsnoteringen, og i den kommende måned kan emissionsbankerne i øvrigt sælge yderligere 4,4 millioner aktier, så i alt 40 procent af aktierne kommer i fri handel.

Scandinavian Tobacco Group fortæller, at institutionelle investorer har fået tildelt 90 procent af udbuddet, og de resterende er gået til private, danske investorer. Der er i alt kommet ca. 11.500 nye investorer.

/ritzau/