25.000 ansatte og milliardbudget: Her er Thornings nye job

Thorning bliver Red Barnets blot anden internationale direktør.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har flere gange tidligere kæmpet for børns rettigheder. Her ses hun i en markering for skolegang til alle på Christiansborg Slotsplads i 2014. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når Helle Thorning-Schmidt fra april sætter sig i direktørstolen på Red Barnets internationale kontor i London, bliver hun den blot anden direktør for verdens største uafhængige børneorganisation.

Her får den tidligere statsminister det øverste ledelsesansvar for i omegnen af 25.000 ansatte fordelt over hele verden. Red Barnets 30 organisationer er samlet aktive i 120 lande, hvor de hjælper børn.

Organisationen anslår selv, at de i 2014 hjalp 55 millioner børn igennem deres arbejde. Som øverste leder i organisationen kan Thorning-Schmidt også se frem til en del rejseaktivitet. Således har forgængeren på posten ofte ladet sig interviewe i verdens brændpunkter af internationale medier.

Samlet har Save the Children International en årlig omsætning på omkring 14 milliarder danske kroner.

Stor lønstigning

Helle Thorning-Schmidt afløser briten Jasmine Whitbread, der var Red Barnet Internationals første direktør. Overtager hun også britens lønniveau, så er der udsigt til en betragtelig lønstigning set i forhold til statsministervederlaget.

Red Barnet
  • Har 25.000 ansatte på verdensplan
  • Er aktive i 120 lande
  • Stiftet efter første verdenskrig i 1919

Whitbread tjente i sin periode som direktør for Red Barnet mellem 2,5 og 2,8 millioner kroner om året i løn og bonusser. Til sammenligning udgør vederlaget som dansk statsminister lige under 1,5 millioner kroner årligt.

Da britiske formiddagsaviser i 2014 omtalte lønniveauet i organisationen, forsvarede bestyrelsen lønningerne med, at ”rollen er sammenlignelig med rollen som leder af et større FN-agentur eller en top-position i Verdensbanken".

Der venter altså Thorning et stort ansvar i Red Barnet. Hendes forgænger gav dette råd, da hun i 2011 lod sig interviewe om at lede og ændre en stor organisation som Red Barnet af konsulentvirksomheden Boston Consulting Group.

- Sørg for, at du har gjort dit forarbejde. Sørg for at have en kernegruppe – den behøver ikke være stor – af centrale personer, der er helt klar på at tage rejsen med dig. Plej og undervurder ikke værdien af den gruppe. Prøv så – lidt efter lidt at udvide den gruppe, sagde Whitebread.

Få et indblik i Helle Thorning-Schmidts nye job som Red Barnets internationale direktør.

Opslået af DR Politik på 14. januar 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Politik med dig

Få seneste analyser, meningsmålinger og nyheder om dansk politik - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube