Ask Rostrup: Løkke-sag dybt skadelig for Venstre

Partiet lider under sagen om Lars Løkke Rasmussens rejsebilag og partiformandens flyverskjul, siger DR's politiske analytiker.

Ask Rostrup live TVA 2130 20131014 2130

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har ikke udtalt sig til medierne om sine omstridte rejsebilag siden torsdag i sidste uge, hvor han udtalte sig til TV 2 Nyhederne.

Siden har sagen fyldt mere og mere i medierne, og Venstre og Lars Løkke selv har fået hug i flere meningsmålinger.

Derfor bør Lars Løkke hurtigst muligt stille op og på ny forklare sine dyre flyrejser og hotelophold som formand for klimaorganisationen GGGI, mener DR's politiske analytiker Ask Rostrup.

- Det er dybt skadeligt for Venstre. Partiet og ikke mindst formanden får gedigne smæk i målingerne, og derfor må man også forvente, at Venstre ændrer strategi, og at Lars Løkke stiller sig frem i de kommende dage, siger Ask Rostrup.

- Hvis Venstre vil lægge låg på, må Lars Løkke Rasmussen komme op til overfladen og forklare sig og måske komme med en beklagelse, siger han.

Løkke har undskyldt til sine medlemmer

Hidtil har Lars Løkke Rasmussen i et brev til Venstres medlemmer beklaget, at mediernes historier om Løkke har bragt Venstre i modvind, ligesom han erkender, at han burde have taget initiativ til at ændre rejsereglerne i GGGI langt tidligere.

Det står ifølge Ask Rostrup klart, at Venstres strategi har været at sætte punktum i sagen ved at sende Løkkes brev ud til partiets medlemmer.

- Nu er han selv forsvundet ud af debatten, hans personlige rådgiver og Venstres pressechef tager heller ikke telefonen. Derfor ser vi nu Venstre-folk som Søren Pind, Ellen Trane Nørby og Jakob Engel-Schmidt stå frem og beskytte ham, siger Ask Rostrup.

Sagen kan hurtigt lukkes

Han mener desuden, at Venstre hurtigt vil kunne lægge sagen bag sig ved at fremlægge de rejsebilag, som flere af Folketingets partier i flere dage har krævet at se.

- Hvis det er, som vi hører i dag, at alle bilag er blevet godkendt uden anmærkninger af revisorer, eller indeholder nye odiøse oplysninger, hvorfor i alverden så holde på dem og gøre det hele mere suspekt end det er.

Venstre har flere gange mandag afvist at fremlægge Lars Løkkes rejsebilag med henvisning til, at det bør være bestyrelsen i GGGI - og ikke Løkke som formand - der beslutter, om bilagene skal offentliggøres eller ej.