Barfoed laver gerne finanslovaftale uden V

K-formanden glæder sig over lighedspunkterne med DF og lægger gerne stemmer til en finanslov uden Venstre.

De Konservatives formand, Lars Barfoed, glæder sig over lighedspunkterne med DF og lægger gerne stemmer til en finanslov uden Venstre.

De konservatives formand, Lars Barfoed, vil ikke afvise at lande en aftale med regeringen og Dansk Folkeparti om en finanslov for 2013.

- Jeg skal jo bare have et andet parti i Folketinget med, og jeg ser da store sammenfald med det, Venstre siger, og det Dansk Folkeparti siger. Så mon ikke det kan lade sig gøre, siger han på vej ind til forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon (S) fredag i Finansministeriet.

De krav, som Lars Barfoed og Det Konservative Folkeparti har med til mødet, ligner på mange områder de ni forslag, som Dansk Folkeparti havde med på torsdagens møde med finansministeren.

Der er dog ikke tale om nye krav fra Lars Barfoed, der glæder sig over, at de to partier er enige på flere områder.

- Det er ikke nye punkter. Det er en del af det bruttokatalog, som vi fremlagde for regeringen for noget siden, siger han.

V ikke afgørende

Det Konservative Folkeparti vil arbejde for, at der skal mere perspektiv på erhvervspolitikken og derved sikrer konkurrenceevnen i Danmark og skabe flere arbejdspladser.

- Det jeg fokuserer på, det er, at vi skal bruge finansloven til at skabe flere arbejdspladser i Danmark. Det er det vigtigste, siger Lars Barfoed.

Om Venstre er med i en samlet finanslovaftale, er ikke afgørende for Det Konservative Folkeparti.

- Det er jo først og fremmest regeringen, der må vurdere, hvem de mener, de kan lave en aftale med. Jeg fokuserer på, at deltager Det Konservative Folkeparti i en finanslovaftale med regeringen, så er det indholdet, der er afgørende, siger Lars Barfoed.

/ritzau/