Dansk Erhverv vil også have flygtninge hurtigt i arbejde

De sidste 10 års model for integration af flygtninge har ikke virket. Derfor byder DE ny model velkommen.

Dansk Erhverv er enig med regeringen og Socialdemokraterne: Flygtninge skal hurtigt ud på det danske arbejdsmarked (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Både Socialdemokraternes Mette Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerede onsdag en ny plan for integration af flygtninge. De skal langt hurtigere i arbejde og ikke som nu først lære sproget.

Det er en fin idé, hvis man spørger Dansk Erhverv, der har set flere gode eksempler på, at sproget ikke er afgørende for et godt jobforløb.

- Vi kan se, at det, vi har lavet de sidste 10 år, hvor der har været et treårigt integrationsprogram med blandt andet sprogundervisning, ikke har fået folk i arbejde.

- Det er kun fire ud af 10, der er i job efter 10 år i Danmark. Så vi synes, det er helt rigtigt set, at vi skal have flygtninge hurtigst muligt ud på arbejdsmarkedet, så de ikke mister gejsten, siger Stine Pilegaard, underdirektør i Dansk Erhverv.

Hun fortæller, at flere kommuner og selskaber allerede nu har testet af, at springe de ofte langstrakte indkøringsforløb, hvor flygtninge bliver sat ind i danske værdier og skal gennemføre sprogundervisning, over.

- Der viser erfaringerne, at flygtningene lærer dansk dobbelt så hurtigt ved at komme i arbejde, end i et almindelig sprogundervisningsforløb, siger Stine Pilegaard.

At tage imod flygtninge, der ikke kan dansk, er selvfølgeligt mere udfordrende for selskaberne.

- Selvfølgeligt stiller det krav til virksomhederne, og derfor er det vigtigt, at kommunerne og jobcentrene er klar med nogle fleksible løsninger, fortæller underdirektøren.

Det kan indebære, at flygtninge får fleksibiliteten til at tage sprogundervisning sideløbende med arbejdet.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Politik med dig

Få seneste analyser, meningsmålinger og nyheder om dansk politik - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube