Tema Grænsekontrol

Den midlertidige grænsekontrol forlænges igen

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med yderligere 30 dage indtil 3. april.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg oplyser, at grænsekontrollen ved grænsen til Tyskland er forlænget frem til 3. april. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med yderligere 30 dage indtil 3. april, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

- Der rejser fortsat meget store menneskestrømme til Europa, og vi bliver nødt til at opretholde grænsekontrollen, hvis vi skal have styr på, hvem der ender i Danmark, siger Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Grænsekontrol

Den danske regering har indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det skete samme dag, som svenskerne indførte kontrol mellem Danmark og Sverige. Læs om sagen her.

Gå til tema

- Så længe grænsen til Sverige de facto er lukket for asylansøgere uden korrekte id-papirer, er der en risiko for, at store grupper af flygtninge og migranter strander her i Danmark, når de ikke kan rejse videre til Sverige. Derfor forlænger vi grænsekontrollen med yderligere en måned, siger hun.

I går forlængede Sverige id-kontrollen med 30 dage.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Politik med dig

Få seneste analyser, meningsmålinger og nyheder om dansk politik - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube