Djøf: Godtgørelse til statsansatte er i den lidt lave ende

Statsansatte, der ikke flytter med ud i provinsen, skal have en kompensation. Men den er for lav, mener Djøf.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen i samråd på Christiansborg d. 16. december 2015 om udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Sådan lyder reaktionen fra fagforbundet Djøf, efter at regeringen nu vil give et såkaldt "outplacementforløb" til en værdi af 15.000 kroner til de statsansatte, der ikke ønsker at flytte med, når der skal flyttes offentlige job fra København til provinsen.

Det fortæller Mads Carstensen, der er forhandlingschef i Djøf.

- Umiddelbart er det jo rigtig godt, at man giver en godtgørelse til dem, der ikke kan flytte med, men vi synes jo, at 15.000 kroner er lidt i den lave ende, siger han til Ritzau.

Mads Carstensen erkender, at man kan få en udmærket hjælp til 15.000 kroner. Men Djøf havde dog håbet på, at deres medlemmer fik tilbudt et forløb, der løber op i 25.000 kroner.

- Vores oplevelse af markedet er, at et godt forløb ligger til omkring 25.000 kroner. Det er ikke det samme som at sige, at man ikke kan godt kan få et fint forløb for 10.000 kroner mindre, men vi havde håbet på mere, siger han.

- Der er jo rigtig mange, der ikke har mulighed for at flytte med af private årsager. Det er jo ikke, fordi de ikke kan lide deres arbejde, men af familiære eller private årsager kan det ikke rigtig lade sig gøre, siger han.

Omkring 85 procent af Djøf-medlemmerne har ikke tænkt sig at flytte med ud i landet, fortæller Mads Carstensen.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Politik med dig

Få seneste analyser, meningsmålinger og nyheder om dansk politik - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube