Henrik Dahl vil i Folketinget for Liberal Alliance

Samfundsdebattøren Henrik Dahl vil i Folketinget for Liberal Alliance.

Henrik Dahl vil stille op til Folketinget for Liberal Alliance.

Han har engang skrevet en bog om parforhold og konfliktsky mænd. En bog i bunken af i alt 12 bøger med hans navn på ryggen.

Engang var han gift med undervisningsminister Christine Antorini (S). Han har omtalt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som en blank person.

Og så blander han sig ofte heftigt i samfundsdebatten. Nu vil sociologen Henrik Dahl i Folketinget - for Liberal Alliance.

Det skriver Ugeavisen Vejle.

Dårlige anmeldelser skal kunne ankes

Henrik Dahl deler ofte vandene i den offentlige debat, senest i marts hvor han foreslog, at der skal være et Ankenævn for dårlige anmeldelser.

- Jeg synes, man skal have lov til at klage, hvis der er en anmelder, der ikke har læst ens bog eller, hvis man kan påvise, at anmeldelsen bygger på meget grove misforståelser af, hvad der står i bogen. Der er visse ting, som anmeldere skal stå til ansvar for, sagde Henrik Dahl.

Det er i Sydjyllands storkreds, at Henrik Dahl nu er opstillet på listen som nummer fire af Liberal Alliances kandidater.

Liberal Alliances formand Anders Samuelsen er glad for partiets nye, kendte kandidat.

- Jeg er glad for, at han stiller op. Han har en lang historie i at beskrive danskerne og analysere Danmarks situation, siger Anders Samuelsen.

Allerede på Liberal Alliances landsmøde tidligere på foråret var Henrik Dahl at finde, her var han dog blot Anders Samuelsens gæst. De to mødte tilfældigt hinanden i et tog for nogle år tilbage og siden har de jævnligt talt sammen.

- Det kommer ikke som en overraskelse for mig. Jeg har været en dialog med ham, som jeg har med andre mennesker, siger Anders Samuelsen.