KL: Frank Jensens udmelding skyldes afmagt

Det udskældte omprioriteringsbidrag er 'tænkt på en anden planet', siger KL-formand Martin Damm.

Frank Jensen, overborgmester i København får opbakning fra sine borgmesterkolleger i sin kritik af omprioriteringsbidraget på en procent, som kommunerne skal aflevere til regeringen fra 2016-2019.

KL's formand, Martin Damm (V), som også er borgmester i Kalundborg, siger, at det såkaldte omprioriteringsbidrag "er tænkt på en helt anden planet".

- Baggrundstæppet er, at kommunerne alene har stået for slæbet med at rette landets økonomi op siden 2010. Vi har sparet 11 milliarder kroner om året og er blevet 28.000 ansatte færre, siger kommuneforeningens formand:

- Så kommer de med omprioriteringsbidraget og siger, at de vil snuppe mere end syv milliarder kroner mere fra os. Det sker samtidig med, at vi er ved at blive begravet i historisk store udfordringer med flygtninge, siger han.

Københavns borgmester, Frank Jensen (S), siger i Politiken, at kommunens borgerrepræsentation har besluttet, at man ikke vil pege på, hvor kommunen skal spare 247 millioner kroner til omprioriteringsbidraget.

- Når Frank Jensen går ud med det her, så er det et udtryk for afmagt, siger Martin Damm, som tilføjer, at kommunerne har fået nok af latterliggørelse:

- Vi har måttet høre på dumsmarte bemærkninger om jammer og etbenede og halte og lysende bænke. Det gør, at folk siger, at nu er det nok, siger kommuneformanden, som dog kalder Frank Jensens opfordring for "en teknisk umulig øvelse".

Flere borgmestre - blandt andet i Ringsted, Albertslund, Høje-Taastrup og Helsingør - giver udtryk for, at de deler utilfredsheden med besparelserne, men at kommunerne står magtesløse tilbage.

/ritzau/