Kritik fra K: Venstres forslag er i miniligaen

Venstres finansudspil får ingen betydning får vækst eller konkurrenceevnen, lyder kritikken fra de konservative.

Brian Mikkelsen er ikke imponeret over Venstres finanslovsudspil. Ikke rigtig. (© DR)

Når Venstre vil lette skatten med fem mia. kroner, er det slet ikke ambitiøst nok.

Sådan lyder det fra Venstres tidligere regeringspartner, de konservative.

Venstres skattelettelser er jo i mini-mini-mini-mini-ligaen. Altså, det betyder ikke noget for det samlede billede for konkurrenceevnen

Brian Mikkelsen (K)

- Venstres skattelettelser er jo i mini-mini-mini-mini-ligaen. Altså, det betyder ikke noget for det samlede billede for konkurrenceevnen, siger de konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, til dr.dk.

Omkostningerne skal sænkes - gevaldigt

Vil man sikre arbejdspladser i Danmark, bliver man ifølge de konservative nødt til at sænke virksomhedernes omkostninger gevaldigt.

- Det vil sige, at du skal have selskabsskatten ned på de 15 procent, som de konservative har foreslået. Vi skal af med topskatten, og vi skal have beskæftigelsesfradraget op, siger Brian Mikkelsen.

Pengene til den konservative tanke - 22 mia. kroner - skal komme fra et udgiftsstop i den offentlige sektor frem til 2020.

Det vil sikre, at Danmark bliver et mere konkurrencedygtigt samfund, siger den konservative erhvervsordfører. Han gentager, at Venstres udspil - der præsenteres i dag klokken 12.30 på Christiansborg - intet betyder for konkurrenceevnen.

Lav skat kunne have hjulpet slagteriarbejderne

- Sagen med slagteriarbejderne viser, at den eneste vej frem er, at man sænker omkostningerne. Nu går de selv ned i løn, vi kunne have løst problemet ved at sænke skatten for virksomhederne - så havde man ikke behøvet gå ned i løn.

Således de konservatives fremstrakte hånd forud for finanslovsforhandlingerne.

- Fordi alle - og det er der heldigvis konsensus om i Folketinget - er enige om, at det handler om at få arbejdspladser i Danmark. At arbejdspladserne ikke skal skabes i Kina, Indien, Tjekkiet, Ungarn og så videre.

Og sørger man for at sænke skatterne og omkostningerne i ro, så bliver arbejdspladserne i Danmark, siger Brian Mikkelsen.