Tema Dagpenge

Minister: Lange udsigter til nye EU-regler om børnepenge

Beskæftigelsesminister afviser ikke nyt dansk optjeningsprincip, hvis der ikke nås tilfredsstillende løsning.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) siger, at regeringen arbejder "intenst" på at få ændret reglerne for sociale ydelser på tværs af lande. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Der skal være større balance og en større følelse af rimelighed i de EU-regler, der bestemmer, hvilke sociale ydelser lønmodtagere kan tage med over landegrænserne.

Sådan lød budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han fredag morgen havde sovet på det danske nej til at afskaffe EU-retsforbeholdet.

Og ifølge beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) arbejder regeringen "intenst" på at få ændret de regler, der blandt andet betyder, at arbejdstagere fra andre EU-lande kan sende danske børnepenge hjem til familien.

Dagpenge

Regeringen har indgået et bredt forlig om nye dagpenge-regler. Forliget kommer få dage efter, at Dagpengekommissionen præsenterede sit udspil til en ændring af reglerne. Få nyheder og baggrund her.

Gå til tema

- Interesserne ligger på kryds og tværs. Nogle lande har høje velfærdsordninger, mens nogle lande har mindstelønninger, som ligger markant under de nordiske velfærdssamfunds udbetalinger, siger Neergaard Larsen.

Mandag skulle han have diskuteret den pågældende forordning med sine ministerkolleger fra andre EU-lande, men diskussionen blev udsat, ifølge ministeren uden nogen forklaring.

Hans vurdering er dog, at det skyldes, at Kommissionen gerne først vil have en afklaring af, om Storbritannien kommer til at forlade EU. Netop adgangen til sociale ydelser er et kardinalpunkt for den britiske premierminister David Cameron

- Jeg kan godt forestille mig, at vi ikke kommer videre med det her, før der foreligger en så stor afklaring af den britiske situation, at man har en begrundet formodning for, hvor den lander henne. Der kan godt gå noget tid, siger Neergaard.

/ritzau/