Möger bliver socialdemokrat

Den tidligere SF-komet og skatteminister har meldt sig ind i Socialdemokratiet.

Thor Möger Pedersen skifter fra SF til Socialdemokraterne. Han er dog ikke på vej tilbage i politik.

Thor Möger Pedersen var i lang tid at finde i den absolutte top af SF, men efter formandsskiftet i partiet og hans egen exit fra ministerholdet skifter han nu parti.

- Mange har gennem tiden ment, at jeg i virkeligheden var socialdemokrat. Måske havde de ret. I hvert fald har jeg i dag meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokratiet, skriver han på på sin facebook-profil.

Dermed bliver han den seneste i en række af SF-profiler som har forladt partiet siden formandsopgøret. De andre tæller bla. tidligere næstformand Mattias Tesfaye, EU-parlamentarikeren Emilie Turunen og tidligere politisk ordfører Jesper Petersen.

Vil ikke tilbage i politik

Partiskiftet er dog ikke et tegn på, at Thor Möger Pedersen vil opgive sit job som tv-vært på DR2 og vende tilbage til politik.

- Det har stået klart for mig i nogen tid, at det skulle ske, men efter et hæsblæsende år som skatteminister har jeg villet koncentrere mig om min familie og mit job som tv-vært på DR2. Det har jeg sådan set tænkt mig at blive ved med. Men nu er det på tide at få bragt orden i sagerne. Mit partiskifte skal således ikke ses som andet end et udtryk for, at jeg mener, man bør bekende kulør. Jeg er glad for det, jeg laver nu og er på ingen måder på vej tilbage i politik, skriver han på facebook.