Tema Skattekaos

Regeringen åbner for at købe borgernes gæld til kommunerne

Nedbrud i system til at inddrive borgernes gæld betyder, at kommunerne hver måned mangler penge.

Inddrivelsessystemet EFI er brudt sammen, og det betyder et stort hul i kommunernes kasser, fordi borgernes gæld ikke bliver inddraget. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Regeringen er klar til at overtage den gæld, som borgerne har til kommunerne, og som ikke kan inddrives, fordi systemet til at inddrive skat, EFI, er brudt sammen.

Nedbruddet i EFI betyder, at pengene ikke bliver opkrævet, hvis en borger lader være med at betale for eksempel børnebidrag, børnehave eller ejendomsskat til kommunen. Beløbet er ca. 60 milliarder kroner for alle kommuner, skriver Politiken.

Skattekaos

Historier om rod, svindel og sjusk i Skat vælter frem. For selv om medarbejdere har råbt op i årevis, og der er kommet advarsel på advarsel i diverse rapporter, er det først nu, det er kommet frem, at milliarder er strømmet ud af statskassen - til svindlere og aktiespekulanter. Det skyldes blandt andet graverende fejl i Skats it-system, EFI. Læs alt om kaosset her.

Gå til tema

Det efterlader et stort hul i kommunernes kasser hver måned, og det er disse såkaldte fordringer, som regeringen nu overvejer at købe.

- Vi er klar til at undersøge, om staten kan hjælpe kommunerne ved at købe de her fordringer. Det, der så er udfordringen, er selvfølgelig at finde den rimelige pris, men vi må sætte os ned og forhandle, hvad der er den rette kursværdi, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Det er Kommunernes Landsforening, KL, der har bedt staten afkøbe restancerne som økonomisk kompensation for gælden.

I december havde landets 98 kommuner tilsammen sendt gældssager for 3,4 milliarder kroner til inddrivelse i skat.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Politik med dig

Få seneste analyser, meningsmålinger og nyheder om dansk politik - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube