V og DF bakker op om licensrabat til unge

Socialdemokraterne er parate til at give rabat på licensen til unge mellem 18 og 25 år. Både DF og V bakker op, mens LA kalder forslaget "en uskik."

"Vi vil kigge positivt på det." Sådan siger venstres Ellen Trane Nørby om Socialdemokraternes forslag om at give licensrabat til de unge.

Både Venstre og Dansk Folkeparti bakker op om en licensrabat til unge under 25, men Liberal Alliance kalder forslaget en uskik.

Det er Socialdemokraterne, der op til det kommende medieforlig foreslår at give licensrabat til de 18-25-årige. Regeringskollegerne i SF bakker også op.

V: Vi har længe været åbne over for rabat

Hos Venstre forklarer medieordfører Ellen Trane Nørby, at partiet længe har været åbent over for forslaget om, at unge skal have rabat på licensen.

- Hvis regeringen spiller ud med det til de kommende medieforhandlinger, så vil vi kigge positivt på det. Men det vil nok betyde, at den samlede licensbetaling bliver sat ned, eller der er andre, der skal til at betale mere, siger Ellen Trane Nørby og tilføjer:

- Vi vil gerne kigge på det her samlet, for licensen vender den tunge ende nedaf. Det er altså en stor del af budgettet for en studerende.

DF: Unge skal have rabat - ligesom de ældre

Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, kalder det socialdemokratiske forslag om licensrabat for fornuftigt.

- Vi synes, at unge og studerende skal have samme muligheder for at få rabat, som pensionisterne har, siger Morten Marinius og tilføjer:

- Det vil også være med til at give de unge en større kærlighed til DR. Det bør vi se på i de kommende forhandlinger. Men det kræver, at vi kan finde en model, der er retfærdig og effektiv.

LA: Det er en uskik

I Liberal Alliance mener medieordfører Mette Bock, at rabat til studerende er en glidebane.

- Det er en uskik. Uanset om du er 23-årig og studerende eller pensionist. Hvis du laver rabatordninger for studerende, hvad så med pensionister og kontanthjælpsmodtagere? I stedet for at lave rabatordninger, skal vi tænke helt grundlæggende på licenssystemet, siger Mette Bock.