Vestager: Derfor bliver Jelved minister

Med Marianne Jelved som ny kulturminister står to poster ledige; Posten som gruppeformand og posten som formand for finansudvalget. Margrethe Vestager vil dog ikke afsløre, hvem der tager over efter Jelved på den front.

Med Marianne Jelved som ny kulturminister står to poster ledige; Posten som gruppeformand og posten som formand for finansudvalget. Margrethe Vestager vil dog ikke afsløre, hvem der tager over efter Jelved på den front. (Foto: DR © DR)

Der er en stor buket roser på vej til Marianne Jelved fra partiformand Margrethe Vestager.

- Jeg tror, at hun bliver en god kulturminister. Hun har jo en meget stor parlamentarisk erfaring. Hun ved, hvordan Christiansborg fungerer og ved, hvordan partierne tænker - og kan derfor favne bredt, siger den radikale leder Margrethe Vestager til DR Nyheder.

Ordene falder på dagen, hvor Marianne Jelved officielt bliver ny kulturminister, efter Uffe Elbæk trak stikket onsdag og gik af, som følge af balladen omkring fem møder på AFUK, Akademiet For Utæmmet Kreativitet, hvor Elbæks mand er ansat.

Spørgsmålet kan ikke besvares

Margrethe Vestager tror på, at Jelved vil bringe lidt kant til kulturområdet der vil sætte dagsordenen.

- Hun (Marianne Jelved red.) er jo et menneske, der har præget, og præger, det danske samfund og dermed også den kultur, som er med til at binde os sammen, siger Margrethe Vestager.

På spørgsmålet om, hvorfor Marianne Jelved så ikke blev minister i første omgang, da De Radikale kom i regering, svarer Margrethe Vestager:

- Ja sådan er der så mange spørgsmål. Det kan så ikke besvares. Men nu bliver hun altså minister.

Det er ikke første gang, at Marianne Jelved er minister. Fra 1993-2001 var hun økonomiminister under en socialdemokratisk ledet regering.