Bornholm har stor succes med erhvervsuddannelser til de unge

På Campus Bornholm gennemfører flere elever end på landsplan deres erhvervsuddannelse.

Mange erhvervsskoler har problemer med at holde på eleverne, men på Bornholm er det lykkedes at stoppe frafaldet.

Det betyder, at otte ud af ti elever gennemfører, og tallet er stigende. På landsplan er det kun syv ud af ti, der gennemfører en erhvervsuddannelse.

Vi har spændt et solidt sikkerhedsnet ud under alle elever, så vi kan vejlede dem ordentligt.

Lars Vesløv

Campus Bornholm, som har samlet alle de bornholmske ungdomsuddannelser under sig, bruger flere forskellige metoder for at sikre, at eleverne bliver, indtil eksamensbeviset er i hus.

Mentorordning og godt netværk

- Hele ideen med et samlet campus er jo blandt andet at brede et netværk ud under eleverne, så vi ved, hvem de er og kan vejlede dem, uanset hvor i systemet de befinder sig, siger Lars Vesløv, der er uddannelsesleder på erhvervsuddannelserne. Bornholm.

Udover at spænde et netværk ud under alle elever har Campus Bornholm også en mentorordning, der bliver parret med uddannelsesvejledning.

Hjælp til at fortsætte uddannelsen

En af de elever, der har nydt godt af den ekstra indsats, er 21-årige Alisa Nuang-Sit.

Hun havde et meget højt fravær på grund af en række personlige problemer, men så tog skolens ene uddannelsesvejleder fat i hende -for at tale hendes problemer igennem og hjælpe med at finde en løsning.

- Det har hjulpet mig meget. Nu ved jeg, at skolen og min uddannelsesvejleder ikke er ligeglad med, hvordan jeg har det, eller om jeg møder op i skolen eller ej, siger Alisa Nuang-Sit.

Hendes fravær er faldet fra 25-30 procent til stort set ingenting, og nu regner hun med at gennemføre sin HG-uddannelse.

 

 

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.