Pytlick er ny cheftræner i HC Odense

Tidligere landstræner Jan Pytlick har fået en tre-årig kontrakt som cheftræner i HC Odense.

Jan Pytlick har både vundet OL og EM med kvindelandsholdet. OL vandt de i 2000 og 2004. (Foto: Jan Christensen © FrontzoneSport)

Under HC Odenses pressemøde er det netop blevet offentliggjort, at HC Odenses nye cheftræner er Jan Pytlick. Han tiltræder på en tre-årig kontrakt fra 1. juli.

Det sidste halve år har 48-årige Pytlick været i en klub i Makedonien, men familiens fravær er blevet for meget for Pytlick, som for et par uger siden meddelte, at han vender tilbage til Danmark.

- Det får rigtig stor betydning for HC Odense. Spillere vil trænes af gode trænere, siger direktør Arne Buch.

Fra landstræner til bundhold

HC Odense er en elitehåndboldklub i Odense, som spiller i verdens bedste liga, Dame Håndbold Ligaen. Her er klubben placeret som et bundhold gennem flere år. Klubben har et af de mindre budgetter i ligaen, men Jan Pytlick siger, at han glæder sig til de nye omgivelser:

- Det har været et tilvalg af Odense fra min side. Jeg er blevet inspireret, og visionerne har virkelig motiveret mig, for fundamentet er i orden, fortæller Jan Pytlick under pressemødet.

HC Odense har som vision at være med i den øverste tredjedel af Dame Håndbold Ligaen i løbet af en tre-årig periode. For at nå i mål vil Jan Pytlick købe nye spillere ind.

- Vi skal være med i slutspillet og drømme om at spille om medaljer, siger Pytlick, som peger på, at niveauet også skal løftes ved, at spillerne træner mere.

Jan Pytlick har været træner i den sydfynske klub GOG tre gange, og han er opvokset på Thurø, hvor hans familie også bor. Se Pytlicks blå bog.