Sundhedsdirektør: Vi skal tage hensyn til udkørte ambulancereddere

Region Syddanmark har taget kritikken fra ambulanceselskabet Responce til efterretning.

- Vi har lyttet til reddernes bekymringer, siger Mads Haugaard, der er konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark (© DR-Fyn)

Der skal tages højde for udkørte ambulancereddere. Sådan lyder det fra Region Syddanmark, efter redderne fra ambulancefirmaet Responce mister arbejdsglæden, fordi de skal dække hullerne i ambulanceselskabet Bios’ vagtplan.

Onsdag aften mødtes ledelsen i Responce og Region Syddanmark. Her blev det besluttet, at regionen skal lægge sig i selen for at imødekomme de frustrerede reddere.

- Vi har lyttet. Vi skal tage hensyn for reddernes bekymringer i kombination med, at vi bruger deres beredskaber, siger Mads Haugaard, konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

Allerede sidste år gjorde Responce regionen opmærksom på, at redderne var stærkt utilfredse med at blive sendt til Fyn eller Sydjylland for at lukke hullerne i Bios' vagtplan.

- Jo længere tid, der er usikkerhed og frustration, jo flere medarbejdere vil forlade faget. Derfor opfordrer vi til, at man hurtigst muligt finder en løsning, siger Michael Sørensen, direktør i Responce.

Region Syddanmark har ikke en tidshorisont for, hvor lang tid Responce-redderne skal hjælpe Bios, men Thyge Nielsen (V), formand for præhospitalsudvalget i regionen, vil nu have undersøgt, hvad man kan gøre ved problemet.

Kort om Bios-balladen:

  • Bios og Responce deler ambulancedriften i Region Syddanmark.
  • Det har de gjort siden 1. september 2015.
  • Allerede før driftstart blev Bios dog nødt til at købe ekstra hjælp hos Responce, fordi der var huller i vagtplanen.