Jødiske Carolineskolen åbner under politibeskyttelse

Forældre til børn på den jødiske skole Carolineskolen i København har krævet politiets beskyttelse efter terrorangrebet i weekenden.

Forælder Ronen Leon har gennem længere tid frygtet for sine børns sikkerhed ved at sende dem i skole på den jødiske skole Carolineskolen på Østerbro i København. Mandag holdt skolen lukket, og tirsdag åbnede den under politiets skarpe bevogtning. (Foto: Mikkel Tofte- P4 København)

Lørdagens skyderi i København, hvor tre - herunder gerningsmanden - blev dræbt, fik den jødiske skole Carolineskolen til at holde lukket mandag.

Skolen i den københavnske bydel Østerbro åbner i dag under bevæbnet politis tilstedeværelse, efter forældrene har krævet beskyttelse for deres børn:

- Det er en kæmpe tryghed at have politiet her i dag, og det er egentlig det, der gør, at vi tør sende vores børn i skole, siger forælderen Ronen Leon.

Det har været meget hårdt. Indtil i dag har vi forsøgt at holde det blandt de voksne, men vi er blevet nødt til at fortælle vores børn det, fordi vi har mistet en ven. Vi er stadig i chok.

Ronen Leon, forælder på den jødiske Carolineskolen, København

Utryghed bliver et problem for jødernes samfund

200 børn går på Carolineskolen, og utrygheden kan få forældre til at overveje at flytte skole. Men det ville ifølge Ronen Leon have store konsekvenser:

- Det er det, der er trist. Jeg føler, at skolen er grundfundament for hele det jødiske samfund i Danmark. Det ville være underligt, hvis vi blev så utrygge og bliver nødt til at sætte vores børn på en anden skole, siger forælderen.

Mandag holdt skolen lukket, og lærerne fik hjælp af psykologer til at håndtere weekendens hændelser, så de var forberedt til at tage imod skolebørnene. 

Utryghed påvirker forældres overvejelser

Det har været en svær beslutning for Ronen Leon og hans kone at skulle sende deres børn i skole i dag:

- Vi taler meget om det derhjemme, min kone og jeg. Efter de tragiske hændelser i weekenden var vi ikke i tvivl om, at vi ville holde børnene hjemme mandag, og vi har også været i tvivl om, hvad vi skulle gøre i dag, siger Ronen Leon, der dog har valgt at stole på skole og politi:

- Men efter skolens ledelse har sikret, at politiet er til stede, har vi valgt at sende vores børn i skole.

Forældre ønsker permanent beskyttelse

I Ronen Leons familie har de forsøgt at skærme børnene fra begivenhederne:

- Det har været meget hårdt. Indtil i dag har vi forsøgt at holde det blandt de voksne, men vi er blevet nødt til at fortælle vores børn det, fordi vi har mistet en ven. Vi er stadig i chok, siger Ronen Leon.

Han frygter, at politiet vil forsvinde fra skolen, når det bliver hverdag igen:

- Vi håber ikke, at de forsvinder. Vi synes ikke, at det kan være rigtigt, at skolen og danske statsborgere selv skal sørge for sin egen sikkerhed. Der er ingen tvivl om udviklingen i Danmark og Europa, og vi er mere bekymrede dag for dag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.