Togpassagerer gnubber albuer i populær metro

Voldsom passagerstigning får metroen til at øge sikkerheden med nye perrondøre og flere tog.

Der trængsel i metroen. 57,2 millioner passagerer kørte sidste år med metroen i København. Det er 1,2 millioner flere end i 2014. (Foto: Charlotte Striib)

Det bliver mere og mere populært at tage metroen.

Sidste år hoppede omkring 100.000 flere passagerer på metroen hver eneste måned. Det er 1,2 millioner flere end i 2014, viser tal fra Metroselskabet.

Den voldsomme passagerstigning får Metroselskabet til at skrue op for passagersikkerheden i undergrunden, blandt andet i form af flere tog, fortæller kundedirektør, Rebekka Nymark.

- Vi har sat perrondøre op på vores stationer over jorden. Det giver færre driftsforstyrrelser, som gør det muligt at indsætte flere tog ind i myldretiden, siger hun.

Det er særligt Nørreport, Kongens Nytorv og Københavns Lufthavn, der har mange besøgende på perronerne. De tre stationer blev besøgt af godt 25 millioner passagerer i 2015.

Pensionist og metropassager, Marianne Nielsen, har godt lagt mærke til de mange medpassagerer. Hun har ofte svært ved at nå ind i de overfyldte toge, før dørene lukker.

- Folk med cykler, barnevogne og kufferter fylder meget, og gør det svært at være der. Folk bliver aggressive, siger hun.

Ifølge Metroselskabet hænger stigningen i passagertallet blandt andet sammen med, at flere flytter til København.

Metroselskabet forventer yderligere stigninger i de kommende år, og derfor lancerer man snart en adfærdskampagne, der skal få passagererne til at huske den gode opførsel, når de rejser med metroen.