Erfaren Venstreborgmester vil være regionrådsformand i Region Midtjylland

Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, går efter at blive Venstres bud på en formand for Region Midtjylland.

Carsten Kissmeyer har siden 2002 været borgmester i Ikast. Nu går han efter at blive formand for Region Midtjylland. (Foto: Ikast-Brande kommune © DR Midt & Vest)

Ikast-Brande Kommunes Venstre-borgmester, Carsten Kissmeyer, melder sig nu klar til at udfordre socialdemokraten Bent Hansen som formand for Region Midtjylland ved regionsrådsvalget i november 2017.

- Jeg har sagt ja til at stille op som venstres spidskandidat efter beskeden om, at jeg har en bred opbakning hos Venstres kommuneforeningsformænd i hele regionen, siger Carsten Kissmeyer.

Kissmeyer har siden 2002 været borgmester i Ikast Kommune, der ved kommunalreformen i 2007 blev til Ikast-Brande Kommune.

Kissmeyer: En spændende udfordring

Venstre i Region Midtjylland har indtil nu haft Anne V. Kristensen fra Horsens som spidskandidat. Hun fik ved regionsrådsvalget i 2013 25.950 stemmer, men måtte se sig slået markant af socialdemokraten Bent Hansen, der fik hele 104.664 stemmer. Anne V. Kristensen har meddelt, at hun ikke genopstiller.

- Jeg synes udfordringen er spændende. I min borgmesterkarriere har jeg vist, at jeg kan arbejde på tværs af politiske partier, så det går jeg også efter i regionen, siger Kissmeyer.

Venstre i Region Midtjylland holder opstillingsmøde senere på foråret.

Socialdemokraten Bent Hansen har tidligere meldt ud, at han først ved udgangen af året beslutter, om han går efter endnu en periode i regionsrådet.