Kulmulen er ved at blive populær ved middagsbordet

Kulmulen er ved at blive kendt som spisefisk blandt de danske forbrugere.

Danske fiskere har i årets første fem måneder landet 779 ton kulmuler mod 557 ton sidste år - en stigning på 40 procent. (Foto: Christina Jensen)

Danskerne vælger ofte torsk, rødspætter eller laks, når der skal fisk på bordet.

Men i år tyder det på, at kulmulen har fået lidt af et gennembrud hos forbrugerne, viser tal fra FiskeriTidende.

Og det glæder kampagneleder Lone Marie Eriksen i foreningen Fiskebranchen.

- Det er da langt bedre, at vi spiser de lækre danske kulmuler fremfor importeret torsk fra Norge, mener hun.

Ifølge FiskeriTidende har de danske fiskere i årets første fem måneder landet 779 ton kulmuler mod 557 ton sidste år - det er en stigning på 40 procent.

Så sent som i går, mandag, var der over otte ton kulmuler under hammeren på fiskeauktionen i Hanstholm, som er landets største.

Priserne på kulmuler er steget med 24 procent i forhold til sidste år. Mange af kulmulerne eksporteres til Sydeuropa, men danskerne har altså også opdaget fisken, siger Lone Marie Eriksen.

- Kulmulen er mere fin i kødet end torsken. Man kan for eksempel stege den som filet med skind på, tre minutter på hver side, og gerne servere den med bløde løg ligesom en traditionel dansk hakkebøf, siger hun.